Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Τα επιπλέον χιλιαρικάκια πάντως, δεν την χαλούσαν.



«Δεν μπήκα στην πολιτική για να γίνω πλούσια», υποστηρίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία με δήλωσή της επισημαίνει ότι παραμένει στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι επιστρέφει τα χρήματα που λάμβανε ως τον Αύγουστο του 2017 ως επίδομα ενοικίου. Από τη δήλωσή της δεν προκύπτει ότι η ίδια προτίθεται να παραιτηθεί, προκαλώντας επί της ουσίας τον κ. Τσίπρα να πάρει την όποια απόφαση...

Μεταξύ άλλων στην δήλωση της αναφέρει… Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.
Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.
Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου.
Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.
Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Επίδομα Ράνιας: Στον νόμο που έκοβε μισθούς και συντάξεις του 3ου Μνημονίου!

Ο νόμος που επικαλείται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου για το επίδομα που λαμβάνει, ψηφίστηκε στη Βουλή με το τρίτο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015. 

Στο τρίτο Μνημόνιο υπήρχαν διατάξεις για μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις σε πολλές χορηγίες όσον αφορά κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους. Ωστόσο υπάρχει η συγκεκριμένη διάταξη  για επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...