Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Το θέμα «επίδομα ενοικίου» είναι σχεδόν …ισάξιο της Novartis.



Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Νίκο Στραβελάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα στέγης και στους βουλευτές. «Λάθος είναι ότι υπάρχει αυτό ως επίδομα για τους βουλευτές. Γιατί ορισμένοι λένε να σταματήσει μόνο για τους εξωκοινοβουλευτικούς. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να υπάρχει για τους βουλευτές. Εάν πρέπει να καλυφθεί κάποια ανάγκη, πρέπει να καλυφθεί η ανάγκη, κανονικά, μέσω του μισθού τους και όχι να υπάρχει μέσω επιδόματος, το οποίο δυστυχώς δίνεται χωρίς παραστατικό», είπε χαρακτηριστικά.  Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις, με πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι δεν αληθεύουν όσα υποστήριξε καθώς, όπως λένε, οι βουλευτές για να εισπράξουν το επίδομα ενοικίου πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά.  Αργά το απόγευμα από το γραφείο τύπου της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δίνοντας διευκρινήσεις για την παροχή εξόδων διαμονής στους βουλευτές επαρχίας αναφέρει τα εξής:  «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την πληρωμή των εξόδων διαμονής των βουλευτών της επαρχίας στην Αθήνα, οι οποίοι δεν διαθέτουν σε αυτήν ιδιόκτητη κατοικία, διευκρινίζεται ότι η καταβολή γίνεται μόνον κατόπιν προσκόμισης είτε των νομίμων παραστατικών διαμονής τους σε ξενοδοχείο είτε του μισθωτηρίου συμβολαίου ενοικιαζόμενης κατοικίας τους»

Αυτό όμως που γνωρίζουν όσοι έχουν μπει βαθειά στην πολιτική είναι πως από «αρχαιοτάτων χρόνων» οι βολευτές δήλωναν ότι δήθεν έμεναν σε ξενοδοχεία ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία ήταν «πρόθυμα» να πατσίσουν οι βολευτές το κόστος της δήθεν  διαμονής που πλήρωνε η βουλή, με διάφορες εκδηλώσεις που έκαναν σε αυτά. Έτσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Εάν δείτε, δυο τρία είναι αυτά που γίνονται όλες οι εκδηλώσεις των διαμενόντων βολευτών. Μην μας νευριάσουν μόνο γιατί θα ρίξουμε και τα ονόματα τους. Μια πρώτη γεύση και ένα μικρό παράδειγμα είναι, αρχηγός κόμματος που είχε δικό του σπίτι στην Θεσσαλονίκη, η βουλή του πλήρωνε σουίτα σε ξενοδοχείο, και σε έκανε όλες τις εκδηλώσεις του για να… πατσίσει.     

Δεν σας έχει παραξενεύσει καθόλου που σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις γίνονται σε KARAVEL,  ΤΙΤΑΝΙΑ  Αθήνα , και PORTO PALLAS  στην Θεσσαλονίκη ; 



Είχαν νομοθετήσει το 2016 την παραμονή και της συνοδείας των Υπουργών σε 5στερα ξενοδοχεία!

 

 

Αυτό για τον ανήξερο Κούλη. Από εκεί και μετά, τα έπαιρναν στο χέρι… ζεστά και μετρητά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αθώοι, για δεύτερη φορά παρακαλώ, κρίθηκαν οι 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές για την υπόθεση με τις «φούσκες» του Χρηματιστηρίου το 1999.
Δεν χάθηκαν περιουσίες, δεν καταστράφηκαν άνθρωποι σύμφωνα με την πλειοψηφία των δικαστών. Εδώ όμως οι δικαστές έχουν δίκιο κι ακούστε (ψύχραιμα) το γιατί.
Αν καταδικάζονταν όλοι αυτοί τι έπρεπε να γίνει με τον εγκέφαλο του σκανδάλου; Τι έπρεπε δηλαδή να κάνουν στο Σημίτη; Να τον κάνουν όπως οι Μπολσεβίκοι τον Τσάρο; Αυτά γίνονται σε Λαϊκές Δημοκρατίες, δεν γίνονται σε Αστικές Δημοπρασίες.

Όλοι αυτοί ήταν και είναι νόμιμοι, αφού εκμεταλλεύτηκαν τις διατάξεις που ίσχυαν τότε! Όταν ο υπουργός οικονομικών πχ έδινε εντολή να χορηγούν οι Τράπεζες δάνεια, για να παίζουν τα θύματα στο Χρηματιστήριο, που ως τότε δεν επιτρέπονταν, ποιος φταίει; Νόμιμοι όλοι τους! Ηθικοί; Τι σχέση έχει η ηθική με τη νομοθεσία; Καμία απολύτως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...