Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Το δίχτυ πιάνει μόνο…. μαρίδα.



Σύμφωνα με το άρθρο 86 του συντάγματος μας, αν κάποιος υπουργός κλπ τέλεσε ποινικό αδίκημα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με νόμο που ήδη υπάρχει, η Βουλή μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της όπως αυτά εξηγούνται στο άρθρο που σας επισυνάπτω, μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Αν η δωροδοκία σταμάτησε να υφίσταται πριν ανέβει η κυβέρνηση Τσίπρα, τότε το αδίκημα της δωροδοκίας έχει διαγραφεί. Αν όχι, τότε το αδίκημα υφίσταται.
Υπάρχουν όμως και άλλα ποινικά αδικήματα που μπορεί να έχουν συμβεί και να μην ήταν στιγμιαία αλλά να είναι ακόμη εν εξελίξει, όπως π.χ. το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος (αυτό χρειάζεται μια 15-ετία για να παραγραφεί), η φοροδιαφυγή αλλά και η σύσταση συμμορίας. Υπάρχουν και άλλα… Όπως και να έχει αυτά πρέπει να έρθουν προς διερεύνηση στη Βουλή και μπορεί να μη παραγραφούν ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα!
Η στάση της Ελληνικής δικαιοσύνης επί τόσα χρόνια, όσο διεθνώς μεσουρανούσε το σκάνδαλο της Novartis ήταν …απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτο. Παρότι το πρόβλημα της Novartis δεν έσκασε σήμερα, η Ελληνική δικαιοσύνη κάνει επί χρόνια ότι δεν το βλέπει. Οι ΗΠΑ μπορεί να συνεισφέρουν στο θέμα της Novartis, δεν μπορεί όμως η Ελληνική δικαιοσύνη να ζητάει από τις ΗΠΑ ποιούς θα αναφέρει ως εμπλεκόμενους. Αυτό μυρίζει διαφθορά από μίλια μακριά και θυμίζει αυτό που συνέβη με τη λίστα Lagarde, όπου ο Βενιζέλος πήγε στις ΗΠΑ και μετά η λίστα ήλθε χωρίς τα μεσαία ονόματα. Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε και αυτός τις ΗΠΑ πρόσφατα. Έκτοτε η δικαιοσύνη ρωτάει τις ΗΠΑ με χαρτάκια, ποιός είχε συμμετοχή και ποιός όχι.

 

Θεοχαρόπουλος: Όλα στο φως, με τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες…. απαλλαγής


Κ. Φρουζής για Novartis: Δεν έδωσα λεφτά σε πολιτικούς - Δεν συνάντησα Βενιζέλο-Αβραμόπουλο.

Μαλάκας είναι πει ότι έδωσε; Θα πάει να βρει τον …Ακη. Δεν έχει πολιτική ασυλία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξ΄ου και το μεγάλο ενδιαφέρον για την γραμματέα του Μπουμπούκου την Κατραβα. Για αυτή δεν ισχύει η παραγραφή

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια υπόκυψη στην Ντορίτα δεν ξανάγινε στο μέγαρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...