Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Να βάλουμε και εμείς κατσικοπρόβατα στα Ίμια για να έχουν και … γάλα .




Οι προετοιμασίες για την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σε έναν οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός). Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα. Ήδη έχουν μεταφερθεί στη νησίδα Τσαβούς μια δεξαμενή νερού και μια γεννήτρια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του παρατηρητηρίου. Νωρίτερα, μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Cumhuriyet, είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με εκσκαφείς στην παραλία Γκιουμουσλούκ επισημαίνοντας ότι οι εργασίες άρχισαν χθες με εντατικούς ρυθμούς.





4 σχόλια:

flowerbabis είπε...

ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Να μιλήσουμε για τα Ίμια; Και τη σημαία δώσαμε στους …ανέμους, και ποτέ δεν έχει επιστρέψει ούτε ένας Έλληνας στη βραχονησίδα. Σε μία νύχτα, τη μοιραία 31η Ιανουαρίου 1996, δεχθήκαμε το γκριζάρισμα του Αιγαίου Πελάγους, και μετά λέμε πως τα Ίμια είναι ελληνικά. Τρίχες. Το Γενάρη του 1996 έγινε μία προδοτική συμφωνία με παρέμβαση-εντολή των φίλων Αμερικανών.
Τώρα ξαναβάλαμε το κεφάλι κάτω και τα παραχωρούμε ντε φακτο. Όσο για πόλεμο; Εσωτερικές αστειότητες. Ούτε άρβυλα δεν έχουμε χωρίς εντολή από τους τοκογλύφους.

Ανώνυμος είπε...

Ψιλοχαζευα ειδησεις στο νετ και επεσα σε ενα θεμα και λυθηκα στο γελιο.
Εγραφε η επικεφαλιδα...
"Εσείς τρέχετε; - 1 ώρα την ημέρα «χαρίζει» 7 ημέρες ζωής τον χρόνο!"
Και απο κατω το πρωτο σχολιο....
pelops71
Ναι, αμέ! (και εδωσε ενα συνδεσμο, ο οποιος οδηγουσε στο εξης θεμα)
Δρομείς και υγεία: Ο αιφνίδιος θάνατος που σχετίζεται με το τρέξιμο.
Ελιωσα με το μαλακα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ζητούμε από τους εταίρους μας τους Ευρωπαίους, που υποτίθεται πρέπει να μας βοηθούν αφού τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά να τοποθετήσουν μια σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης στα Ίμια τους;
Όλοι ξεχνούν την πραγματική συμφωνία για τα Ίμια, αν και το σχετικό απόρρητο έγγραφο περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Αθανάσιου Έλλις. Οι δύο χώρες συμφώνησαν να φύγουν οι στρατιώτες, οι σημαίες και τα πλοία, και να μην επιστρέψουν ξανά. Αυτή ήταν η συμφωνία. Για χρόνια έμεινε κρυφή. Τα Ίμια επίσημα χαρακτηρίστηκαν γκρίζα περιοχή, που σημαίνει πως δεν ανήκουν σε …κανένα. Έστω και αν είναι ελληνικές βραχονησίδες, έστω και αν όλα τα έγγραφα και οι συμφωνίες αποδεικνύουν την ελληνικότητά τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...