Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Από το «τιμητικό απόσπασμα» …στο «εκτελεστικό απόσπασμα».



Από το άγημα τιμών στο….. Στρατοδικείο οι Μητρετώδης-Κούκλατζης για “παράδοση όπλων στον εχθρό”. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αλλά και οι ανώτεροί τους θα παραπεμφθούν στο στρατοδικείο.
Εντός των προσεχών ημερών αποστέλλεται μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ το εγκαλητήριο προς τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν το περασμένο Μάρτιο στον Έβρο, από την τουρκική στρατοχωροφυλακή καθώς επίσης και τους ανωτέρους τους αξιωματικούς στον σχηματισμό όπου υπάγονται.
Θα σταλούν κλήσεις και σε ανώτατους αξιωματικούς του Δ’ Σώματος στρατού της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού όπου υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.
Το κατηγορητήριο στρέφεται κατά των όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις που σύμφωνα με την έρευνα αλλά και την αποτίμηση που έχει γίνει εδώ και επτά μήνες οδήγησαν στα γεγονότα της 3ης Μαρτίου.
Θα ζητηθεί από τα δέκα και πλέον πρόσωπα στα οποία απευθύνεται το εγκαλητήριο να απολογηθούν γραπτώς και σε δεύτερο χρόνο να καταγραφούν σε άλλη διαδικασία οι συμπληρωματικές θέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η Ένορκη Διοικητική εξέταση που είχε διεξαχθεί, δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής και είχε ζητηθεί να επαναδιενεργηθεί, καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν κάλυπτε το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) πάντως με ανακοίνωση του.... γνωστοποίησε πως η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή , είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.

1 σχόλιο:

Δημητρης Κ. είπε...

Ου καταισχυνω τα οπλα τα ιερα....Απ εδω φτασαμε στο " τι να σκοτωθω εγω ??" ( για ενα μισθο πηγα..)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...