Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Τα είπε όλα ο άνθρωπος...αλλά όλοι είναι κουφοί.

 

Ο σκιτσογράφος- αρθρογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, μιλάει στον 98.4 για την παρακμή συστημάτων και πολιτικών, που οδηγούν σε φαινόμενα παρακμής και τις κοινωνίες , με την ανάδυση καταστάσεων σήψης σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια ώρα όπως λέει, δυνάμεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν την κοινωνία να τραβήξει μπροστά , απομειώνονται σε όλες τις πτυχές και καταστάσεις τους.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η κοινωνία μετέχει σε ένα "παίγνιο", από το οποίο της έχουν αφαιρεθεί τέσσερα βασικά "χαρτιά" :

Το χαρτί της οικογένειας και της αντίληψης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό των μελών της , ως ένας πρώτος κοινωνικός πυρήνας. Το πολιτισμικό πρότυπο και ιδίως στη πατρίδα μας ,οι αξίες και τα νοήματα του ελληνικού πολιτισμού , ως οικουμενικού.

Το τρίτο χαρτί που έχει αφαιρεθεί είναι της παιδείας και της εκπαίδευσης και τέλος το χαρτί της δικαιοσύνης με την ατιμωρησία που λειτουργεί σε βάρος της ισονομίας, να κυριαρχεί.

 


Η πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας (IPI) μιλάει για την ελευθεροτυπία, την πόλωση και την πολιτική Μητσοτάκη προς δημοσιογράφους.Αν θέλεις να δεις πόσο υγιής είναι μια δημοκρατία, πρέπει να κοιτάξεις πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος. Αν κοιτάξουμε την Ελλάδα, θα πρέπει να ανησυχούμε για την ποιότητα της δημοκρατίας εδώ. Θα έφτανα στο σημείο να πω ακόμη και για την άνοδο του αυταρχισμού. Στο IPI ανησυχούμε πολύ γι’ αυτή την κατάρρευση -

 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΤΕ ΠΕΊΤΕ ΟΤΙ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΚΕ ΝΙΟΥΖ🤣
"ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΆΚΗΣ ΤΖΕΡΟΝΜ"

ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ Ο.Ε. ΤΟ ΠΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΑΛΛΟΥ...Ε ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥΣ.

ΤΟ! ΜΥΑΛΌ...🧠🤏

Μέντωρ είπε...

Άγιος Χριστόφορος ο προστάτης των οδηγών - Ιερέας αγιάζει τα αυτοκίνητα
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/207146/agios-xristoforos-o-prostatis-ton-odigon-iereas-agiazei-ta-aftokinita-foto
Από εκεί εμπνεύστηκαν την «σατυρική» φωτο.Η ζωή κάνει φάρσες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...