Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Έρχεται το τέλος του ΚΟΣΜΟΥ; η της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?


Ο κίνδυνος της πανδημίας από τη γρίπη των χοίρων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί, τα τσουνάμι, ο αφανισμός τεράστιων εκτάσεων από πυρκαγιές, αλλά και στους λιμούς, τις επιδημίες και την έλλειψη τροφής ή νερού που απειλούν εκατομμύρια ζωές… Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων για επικείμενες δραματικές ανακατατάξεις στον πλανήτη και έξω από αυτόν, το αμείλικτο ερώτημα που καίει τα χείλη είναι αναπόφευκτο: μήπως ο Αρμαγεδδών βρίσκεται πιο κοντά απ’ όσο πιστεύουμε;

Οι εφιαλτικές εικόνες που αναφέρει στην «Αποκάλυψη» ο ευαγγελιστής Ιωάννης δεν απέχουν πολύ από αυτά που συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα του παρόντος! Φυσικά, όσα αντίκριζε στα οράματά του μέσα στο σπήλαιο της Πάτμου περιγράφονται μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που έζησε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια… Δεν θα ήταν δυνατόν να αποδοθούν τότε με τους σημερινούς όρους, ούτε να ερμηνευτούν οι αλληγορίες τους.

Ο αριθμός 7 είναι σημαδιακός στην «Αποκάλυψη»… Ο ευαγγελιστής γράφει για επτά σφραγίδες, επτά σάλπιγγες, επτά βροντές και επτά φιάλες. Ισως αναφέρεται σε περιόδους της Ιστορίας… Ισως πάλι εννοεί κάτι άλλο, αλλά το κρατάει καλά καλυμμένο. Οι σφραγίδες που σπάζουν η μία μετά την άλλη προαναγγέλλουν τη Δευτέρα Παρουσία και προετοιμάζουν την έλευση των αγγέλων που θα αποκαλύψουν τα μελλούμενα με σάλπιγγες, βροντές και φιάλες.

Η «φωνή από τον ουρανό» απαγόρευσε στον ευαγγελιστή να γράψει τι άκουσε από τις βροντές… Ομως, τα σαλπίσματα των αγγέλων και οι φιάλες με την οργή του Θεού μπορούν να ερμηνευτούν με σύγχρονες έννοιες και γεγονότα. Κάπως έτσι θα προσπαθήσουμε να τις αποδώσουμε.


Τι δείχνουν οι επτά σάλπιγγες

1. «Και ο πρώτος εσάλπισεν. Και εγένετο χάλαζα και πυρ μεμιγμένα εν αίματι και εβλήθη εις την γην. Και το τρίτον της γης κατεκάη, και το τρίτον των δένδρων κατεκάη, και πας χόρτος χλωρός κατεκάη».
Το όραμα αναφέρεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τη ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας. Θυμίζει έντονα τις εκτεταμένες πυρκαγιές των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στα Βαλκάνια και στην Ιβηρική χερσόνησο, που κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών. Το αίμα ίσως αναφέρεται στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και ίσως το χαλάζι να είναι οι προσπάθειες πυρόσβεσης από αέρος.

2. «Και ο δεύτερος άγγελος εσάλπισεν. Και ως όρος μέγα πυρί καιόμενον εβλήθη εις την θάλασσαν. Και εγένετο το τρίτον της θαλάσσης αίμα και απέθανε το τρίτον των κτισμάτων των εν τη θαλάσση τα έχοντα ψυχάς και το τρίτον των πλοίων διεφθάρησαν».
Η πτώση ενός τεράστιου μετεωρίτη προκαλεί ανείπωτη καταστροφή… Ισως όμως το φλεγόμενο βουνό να είναι η τρύπα του όζοντος και η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, που έχει φτάσει τα 380 ppm στην ατμόσφαιρα και πλησιάζει ραγδαία το όριο των 550 ppm, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο τμήμα της Γης θα «ψηθεί» κυριολεκτικά!
Ηδη η αύξηση της θερμοκρασίας στη θάλασσα πάνω από το κρίσιμο όριο των 10 βαθμών Κελσίου έχει εξαφανίσει όλα τα θρεπτικά συστατικά στο 80% της επιφάνειάς της! Αυτό σημαίνει ότι μόνο σε μεγαλύτερα βάθη μπορούν να ζήσουν έμβια όντα! Οσο για πλοία, ίσως η αναφορά δείχνει κάποιο τεράστιο τσουνάμι.

3. «Και ο τρίτος άγγελος εσάλπισεν. Και έπεσεν εκ του ουρανού αστήρ μέγας καιόμενος ως λαμπάς, και έπεσεν επί το τρίτον των ποταμών και επί τας πηγάς των υδάτων. Και το όνομα του αστέρος λέγεται ο Αψινθος. Και εγένετο το τρίτον των υδάτων εις Αψινθον και πολλοί των ανθρώπων απέθανον εκ των υδάτων, ότι επικράνθησαν».
Η αναφορά σε μετεωρίτη που συγκρούεται με τη Γη είναι προφανής. Ομως, δεν υπάρχει ουράνιο σώμα με όνομα Αψινθος, αλλά είναι ποώδες φυτό με πικρή γεύση από το οποίο παράγεται το αψέντι. Ταυτόχρονα όμως, η άψινθος στα ουκρανικά λέγεται… Τσέρνομπιλ! Μήπως η φωτιά εξ ουρανού είναι απότομη έκλυση ραδιενέργειας;

4. «Και ο τέταρτος άγγελος εσάλπισεν. Και επλήγη το τρίτον του ηλίου και το τρίτον της σελήνης και το τρίτον των αστέρων, ίνα σκοτισθή το τρίτον αυτών και η ημέρα μη φανή το τρίτον αυτής και η νυξ ομοίως».
Τι μπορεί να κάνει τον ουρανό να σκοτεινιάσει, εκτός από ένα πυκνό σύννεφο τέφρας που θα μολύνει την ατμόσφαιρα πιθανότατα εξ αιτίας μιας πτώσης μετεωρίτη μεγάλων διαστάσεων, που θα προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή στον πλανήτη;

5. «Και ο πέμπτος άγγελος εσάλπισεν. Και είδον αστέρα εκ του ουρανού πεπτωκότα εις την γην, και εδόθη αυτώ η κλεις του φρέατος της αβύσσου. Και ήνοιξεν το φρέαρ της αβύσσου, και ανέβη καπνός εκ του φρέατος ως καπνός καμίνου μεγάλης και εσκοτώθη ο ήλιος και ο αήρ εκ του καπνού του φρέατος. Και εκ του καπνού εξηλθον ακρίδες εις την γην, και εδόθη αυταίς εξουσία ως έχουσιν εξουσίαν οι σκορπίοι της γης. Και ερρέθη αυταίς ίνα μη αδικήσουσιν τον χόρτον της γης, ουδέ παν χλωρόν, ουδέ παν δένδρον, ει μη τους ανθρώπους οίτινες ουκ έχουσι την σφραγίδαν του Θεού επί των μετώπων. Και εδόθη αυτοίς ίνα μη αποκτείνωσιν αυτούς, αλλ’ ίνα βασανισθήσονται μήνας πέντε…».
Συνέχεια του προηγούμενου σαλπίσματος. Οι ακρίδες είναι πιθανότατα κάποια επιδημία που επί πέντε μήνες θα βασανίζει όποιον προσβάλλει, χωρίς όμως να τον σκοτώνει, το AIDS, ο ιός Εμπολα, αλλά και η γρίπη των πουλερικών, το SARS ή η πιο πρόσφατη γρίπη των χοίρων!

6.
«Και ο έκτος άγγελος εσάλπισεν… Kαι ήκουσα φωνήν… Λύσον τους τέσσαρας αγγέλους τους δεδεμένους επί τω ποταμώ τω μεγάλω Ευφράτη. Και ελύθησαν οι τέσσαρες άγγελοι οι ητοιμασμένοι εις την ώραν και ημέραν και μήνα και ενιαυτόν, ίνα αποκτείνωσιν το τρίτον των ανθρώπων. Και ο αριθμός των στρατευμάτων του ιππικού δισμυριάδες μυριάδων».
Αναφέρεται σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, τον οποίο προκαλεί ένας τεράστιος στρατός! Οι Ασιάτες αρχηγοί του έρχονται πέρα από τον Ευφράτη και για άγνωστο λόγο ήταν δεμένοι ή δεσμευμένοι να μην εμφανιστούν ώς την κρίσιμη ώρα.

7. Το σάλπισμα του εβδόμου αγγέλου προαναγγέλλει την έλευση του Αντίχριστου και του «θηρίου» με τον αριθμό 666, αλλά και την τελική επικράτηση του Χριστού… Ολα αυτά όμως θα συμβούν πριν από το τέλος της ανθρωπότητας με τον Αρμαγεδδώνα, που θα αποτελέσει μια νέα αρχή! Τα οράματα του Ιωάννη συνεχίζονται με τους επτά αγγέλους να χύνουν από ισάριθμες φιάλες τον θυμό του Θεού.


Πού οδηγούν οι επτά φιάλες

Η πρώτη φιάλη: «Και απήλθεν ο πρώτος και εξέχεεν την φιάλην αυτού εις την γην. Και εγένετο έλκος κακόν και πονηρόν επί τους ανθρώπους τους έχοντας το χάραγμα του θηρίου και τους προσκυνούντας τη εικόνι αυτού». Οσοι συνταχθούν με το «θηρίο» θα υποφέρουν από πληγές που πιθανότατα θα είναι αποτέλεσμα επιδημίας ή βακτηριακής μόλυνσης από χημικά.


Η δεύτερη φιάλη:
«Και ο δεύτερος εξέχεεν την φιάλην αυτού εις την θάλασσαν. Και εγένετο αίμα ως νεκρού, και πάσα ψυχή ζωής απέθανεν τα εν τη θαλάσση». Πρόκειται για αποτέλεσμα αντίστοιχο με αυτό του δεύτερου σαλπίσματος, που έχει να κάνει με την εξαφάνιση της ζωής στις θάλασσες. Κάτι που συμβαίνει τελευταία και στον Μαλιακό κόλπο με χιλιάδες νεκρά ψάρια.

Η τρίτη φιάλη:
«Και ο τρίτος εξέχεεν την φιάλην αυτού εις τους ποταμούς και τας πηγάς των υδάτων και εγένετο αίμα». Αναφέρεται στη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη δηλητηρίαση των ποταμών από τα απόβλητα εργοστασίων. Ηδη ποταμοί όπως ο Δούναβης θεωρούνται απολύτως μολυσμένοι.


Η τέταρτη φιάλη:
«Και ο τέταρτος εξέχεεν την φιάλην αυτού επί τον ήλιον και εδόθη αυτώ καυματίσαι τους ανθρώπους εν πυρί. Και εκαυματίσθησαν οι άνθρωποι καύμα μέγα». Ο ήλιος προκαλεί πλέον εγκαύματα και κακόηθες μελάνωμα. Οι επιστήμονες που παρατηρούν τη δραστηριότητά του έχουν εκπλαγεί από τη συνεχόμενη απουσία ηλιακών καταιγίδων και δεν αποκλείουν μια ξαφνική έξαρση, με άγνωστα αποτελέσματα! Το θέμα της ταινίας «Σκοτεινός Κώδικας» με τον Νίκολας Κέιτζ προβλέπει το χτύπημα μιας τεράστιας ηλιακής καταιγίδας που θα κατακάψει ολόκληρο τον πλανήτη!


Η πέμπτη φιάλη:
«Και ο πέμπτος εξέχεεν την φιάλην αυτού επί τον θρόνον του θηρίου και εγένετο η βασιλεία αυτού εσκοτωμένη, και εμασώντο τας γλώσσας αυτών εκ του πόνου». Οι πόνοι που θα βασανίζουν όσους ακολουθήσουν το «θηρίο» ίσως είναι αποτέλεσμα μόλυνσης από κάποια επιδημία.


Η έκτη φιάλη:
«Και ο έκτος εξέχεεν την φιάλην αυτού επί τον ποταμόν τον μέγαν τον Ευφράτην και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, ίνα ετοιμασθή η οδός των βασιλέων των από ανατολής ηλίου… Και συνήγαγεν αυτούς εις τον τόπον τον καλούμενον εβραϊστί Αρμαγεδδών». Πρόκειται για προετοιμασία όσων θα ακολουθήσουν το έκτο σάλπισμα, με τους τέσσερις βασιλείς από την Ανατολή να περνούν τον ξερό πλέον Ευφράτη για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, αποτέλεσμα του οποίου θα είναι η καταστροφή της, δηλαδή ο Αρμαγεδδών.


Η έβδομη φιάλη: «Και ο έβδομος εξέχεεν την φιάλην αυτού επί τον αέρα… Και εγένοντο αστραπαί και φωναί και βρονταί, και σεισμός εγένετο μέγας οίος ουκ εγένετο αφ’ ου άνθρωπος εγένετο επί της γης τηλικούτος σεισμός ούτω μέγας… Και πάσα νήσος έφυγεν, και όρη ουχ ευρέθησαν. Και χάλαζα μεγάλη ως ταλαντιαία καταβαίνει εκ του ουρανού επί τους ανθρώπους». Η περιγραφή του τέλους του κόσμου προκαλεί φρίκη, καθώς αλλάζει τη μορφή της Γης… Κάτι τέτοιο αναφέρουν αρκετοί επιστήμονες ότι θα αρχίσει να συμβαίνει από τις 23 Δεκεμβρίου 2013, όταν ο μυστηριώδης πλανήτης Nibiru (ή «πλανήτης Χ», όπως τον αποκαλεί η NASA), που σύμφωνα με τη σουμεριακή μυθολογία οι κάτοικοί του εποίκησαν τη Γη, φτάσει στο πλησιέστερο σημείο από τον πλανήτη μας. Αυτό συμβαίνει κάθε 3.600 χρόνια και προκαλεί βαρύτατες μεταβολές στο μαγνητικό πεδίο της Γης, μεταστροφή των πόλων, λιώσιμο των πάγων, τρομακτική έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας, σφοδρότατες καταιγίδες μεγάλης διάρκειας και τσουνάμι!

Espresso Newς

Τα ξέρεις αυτά ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ; θα προλάβουμε να «μην» ψηφήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...