Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Νόμιμη η «ξεφτίλα» του Σουφλιά


Μου αρέσει ο τίτλος της ελευθεροτυπίας. Νόμιμο το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ του Σουφλιά. Έχουμε δηλαδή νέα κατηγορία .ΝΟΜΙΜΟ αυθαίρετο. Είναι να τους γα…… αυθαίρετα μέσα… στα νόμιμα πλαίσια, διότι αλλιώς θα γκρεμίσουν τις παράγκες των κακομοίρηδων για να μην τους κόβουν την θέα από τις βιλλάρες τους.

Η Πολεοδομία Μαρκοπούλου έκανε τελικά δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλει η οικογένεια Σουφλιά και έδωσε το «πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βίλας του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στην Ανάβυσσο. Η διοικητική πράξη εκδόθηκε με βάση το άρθρο 22 του ισχύοντος Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ) και ειδικά με την παράγραφο 3, που αφορά κατηγορίες οικοδομών οι οποίες έχουν χτιστεί χωρίς άδεια, καθ' υπέρβαση της άδειας, με άδεια που έχει ανακληθεί ή κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.

Αυθαίρετη κατασκευή

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η κατασκευή χαρακτηρίζεται αυθαίρετη. Οι αρμόδιοι δεν μας απάντησαν στο ερώτημα αν θα επιβληθούν πρόστιμα για ενδεχόμενες παραβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Σουφλιάς χρεώνεται ήδη με πρόστιμο αυθαιρέτου της τάξης των 25.000 ευρώ.

Η εξοχική κατοικία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ είχε έρθει στο προσκήνιο τον Σεπτέμβριο του 2007, έπειτα από δημοσιογραφικές έρευνες, που έδειξαν ότι οι κατασκευές προχωρούσαν παρά το γεγονός ότι η οικοδομική άδεια είχε λήξει από τον Ιούλιο του 2005 και δεν είχε ανανεωθεί. Επιπλέον, είχαν γίνει αλλαγές, με τη συνένωση των δύο ανεξάρτητων οικοδομών που προέβλεπε η αρχική άδεια του 1989. Υπήρχαν μάλιστα σοβαρά ερωτήματα, δεδομένου ότι από το 2003 η τοποθεσία περιλαμβάνεται στη ζώνη απόλυτης προστασίας των ορεινών όγκων της Λαυρεωτικής και από τη θεσμοθέτηση του διατάγματος απαγορεύεται η δόμηση.Η αρμόδια Πολεοδομία είχε κάνει αυτοψία, κατά την οποία διαπίστωσε «ασυμφωνία» μεταξύ σχεδίων και οικοδομής και είχε τότε προχωρήσει σε διακοπή εργασιών. Από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς είχε εγγράφως δηλώσει ότι ο μηχανικός του τον διαβεβαίωνε πως διέθετε οικοδομική άδεια σε ισχύ, ενώ συνεργάτες του είχαν διευκρινίσει ότι ο σκελετός του κτιρίου είχε ολοκληρωθεί από τον Μάιο ώς τον Ιούλιο του 2005, περίοδο που ίσχυε η αμφισβητούμενη αναθεώρηση της άδειας του 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...