Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ μετέφερε τις χουντικές «τακτικές» του στην βουλή


O κ. Καρατζαφέρης, με την επιλογή της φανερής ψήφου που επέλεξε, αναφορικά με την υπόθεση Παυλίδη, παραβίασε βάναυσα το Σύνταγμα της Ελλάδας και τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος σαφώς επιτάσσει όπως η ψηφοφορία είναι ΜΥΣΤΙΚΗ. Δηλαδή, δεν δίνει την «ευχέρεια» στον Καρατζαφέρη και στους 9 βουλευτές του να ψηφίσουν φανερά και μάλιστα να υπερηφανεύονται για την παρανομία τους, ότι δηλαδή παραβίασαν τον Νόμο! Όταν οι βουλευτές παραβιάζουν τους Νόμους που αυτοί έχουν ψηφίσει, γιατί ζητάνε από τους απλούς πολίτες να τηρούν αυτοί τους Νόμους ; Θα ευρεθεί κάποιος Πολίτης να ζητήσει την παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη και των εννέα βουλευτών του που ,τόσο βάναυσα και προκλητικά , παρανόμησαν, παραβιάζοντας το σύνταγμα, στο Ειδικό Δικαστήριο σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ;;;

Λειτούργησαν τα «απορρυπαντικά»

Η μυστική ψηφοφορία παρέχει τη δυνατότητα στον βουλευτή να παρακάμψει την διατεταγμένη από την κομματική ηγεσία του ψήφο.
Η άποψη αυτή τεκμηριώνεται εν μέρει από το επιχείρημα ότι η μυστική ψηφοφορία είναι αναγκαία τουλάχιστον σε εξαιρετικές περιπτώσεις,
«ώστε να διασφαλισθεί η αντικειμενική, κατά συνείδησιν λήψη απόφασης από τον βουλευτή, ενάντια σε δημαγωγικές πιέσεις, πιέσεις των ενδιαφερομένων και ιδίως ενάντια στους καταναγκασμούς της πολιτικής ομάδας».
Ο βουλευτής οφείλει να έχει τη δυνατότητα, όπως και ο εκλογέας εκλεκτόρων, να αποφασίζει ελεύθερα. Ακόμη και ο εκλογέας, όταν προσέρχεται στην κάλπη, δεν διατηρεί την ταυτότητά του. Ενεργεί – διότι δεν εκλέγουν ούτε εκλέγονται όλοι – με αίσθημα δημόσιας ευθύνης, λαμβάνει μια απόφαση με στόχο το γενικό καλό.

Κανένας εισαγγελέας υπάρχει;

Φαίνεται ότι μετά την περιπέτεια του Μ.Βορίδη στη Ν.Υόρκη, όπου προσεβλήθη από αλλεργία, επειδή τον... τσίμπησε κοριός, έχει πέσει επιδημία η οποία προφανώς έχει επίδραση και στις πολιτικές τους αποφάσεις.
Χθες σε μία πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και απαξίωσης της συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης, ο "Πρόεδρος Γιώργος" του ΛΑΟΣ, παραβιάζοντας τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και καταρρακώνοντας την έννοια της ψήφου κατά συνείδηση των βουλευτών, τους έδωσε "σημαδεμένα" ψηφοδέλτια να ρίξουν στην κάλπη...
Ο "Πρόεδρος Γιώργος" ξέρει τι ψήφισαν οι βουλευτές του, όμως οι βουλευτές του ξέρουν τι ψήφισε ο "Πρόεδρος Γιώργος";
Από κουτοπόνηρες και προβοκατόρικες εκδηλώσεις και ενέργειες είναι γεμάτος ο "βίος και η πολιτεία του".

Ο "ΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΟΥ" ΣΤΟ ΛΑΟΣ

Επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες που ήθελαν τον Γ. Καρατζαφέρη να μοιράζει ψηφοδέλτια στους βουλευτές του κόμματός του. Δεν επιβεβαίωσε ότι έδινε κλειστά ψηφοδέλτια. Το είπε ένας από τους πιο σοβαρούς βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.
Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος δεν λέει φυσικά τις γελοιότητες του Μπουμπούκου, αναγκάστηκε όμως πριν από λίγο στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real fm να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Χαρακτήρισε "εσωτερικό θέμα(!)" τον τρόπο που ψήφισαν. Ο σοβαρός Βορίδης δεν είχε τι να πει. Προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και έδειχνε με λεπτό είναι αλήθεια τρόπο την δυσφορία του. Ο αρχηγός του τι λέει;

ΑΜΗΧΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ

Χέρι χέρι δείχνανε οι βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ στον Καρατζαφέρη, τι είχαν ψηφίσει και μετά το έριχναν στην ψηφοδόχο. Όπως έκαναν παλιά οι αγράμματες γριούλες, που τους έδιναν οι συγγενείς τους έτοιμο και σταυρωμένο το ψηφοδέλτιο. Το... θύμισε ο Σρόιτερ στον Καρατζαφέρη, ο οποίος το απέρριψε μετά βδελυγμίας. "Θέλαν να μας κάνουν προβοκάτσια και για να την αποφύγουμε συναποφασίσουμε αυτή μας την κίνηση" .
Καλά ρε πρόεδρε, δε διαφώνησε ούτε ένας; Ούτε καν ο "προοδευτικός" σύζυγος της Μπουμπούκας; ...

Ψήφισαν, σαν αγράμματες γριούλες...

Πού είναι το παραβάν ρε άθλιοι; Πώς να ψηφίσει μυστικά το βουλευτάκι όταν οι καρχαρίες στέκονται πάνω από το κεφάλι του, κραδαίνοντας απειλητικά το μαστίγιο του βεζύρη; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Λίγη τσίπα δεν έχετε μέσα σας; Γελάει θλιμμένα όλη η Ελλάδα με τα καμώματά σας και τα χάλια σας και σεις ΟΛΟΙ κάνετε σαν να μην τρέχει τίποτα.

ΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΩΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ;

Λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο Γιώργος Καρατζαφέρης συγκέντρωσε επιδεικτικά σ΄ ένα έδρανο τους φακέλους στους οποίους μέσα έβαλε σταυροδοτημένα υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού τα ψηφοδέλτια των βουλευτών του ΛΑΟΣ.

http://www.antinews.gr/

Από έναν σφραγισμένο φάκελο προσέφερε σε κάθε βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ο Γιώργος Καρατζαφέρης ώστε να "εξασφαλίσει" ότι όλοι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν "Υπέρ" της παραπομπής Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο... Πρόκειται για μια ενέργεια που θυμίζει πρακτικές και δράσεις δικτατορικών και φασιστικών καθεστώτων. Μια ενέργεια που παραβιάζει το Σύνταγμα και βιάζει την Δημοκρατία. Η ενέργεια αυτή όμως πάνω από όλα υποτιμά την τιμή και την αξιοπρέπεια των ίδιων των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ που δέχθηκαν να γίνουν πειθήνια όργανα του τυχοδιώκτη προέδρου τους. Για ακόμα μια μυστική ψηφοφορία , ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχείρησε να θολώσει τα νερά και να προσφέρει το τέλειο "μαξιλαράκι" στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το περιεχόμενο των σφραγισμένων φακέλων που έλαβαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ...

Κοινοβουλευτικός φασισμός

Γιώργος Καρατζαφέρης - Ο Αντισυνταγματικός

Έτσι, τελικά, όπως μετέδωσε το Mega, τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ σταύρωσε ο Μάκης Βορίδης, ο Βαΐτσης Αποστολάτος έκλεισε τους φακέλους και ο Γιώργος Καρατζαφέρης τούς μοίρασε στους βουλευτές του. Βουλευτές άλλων κομμάτων κάνουν λόγο για καταστρατήγηση και προσβολή της μυστικής διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας και της κατά συνείδηση ψήφου. Ο ΛΑΟΣ «έδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτό δεν είναι κόμμα αρχών και αξιών, είναι ένα κόμμα προσωπικό που λέγεται Γιώργος Καρατζαφέρης» «Όταν παίρνεις τα ψηφοδέλτια και τα δίνεις στους βουλευτές, αυτό σε δημοκρατικά, σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα δε γίνεται ποτέ, ποτέ. Μόνο σε προσωποπαγή κόμματα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης στον Flash 96.

Είναι ντροπή για όλο το «κοινοβουλευτικό» σύστημα

«Σχόλια» προκάλεσε η τακτική του ΛΑ.Ο.Σ


Εμείς θα συμπληρώσουμε μόνο ότι το μεγαλύτερο κακό για την χώρα δεν είναι τα σκάνδαλα, οι ρεμούλες και οι μίζες, διότι αυτά πάντα υπήρχαν με όλες τις κυβερνήσεις. ΑΛΛΑ το ότι φέραμε μέσα στην βουλή τον ναό της δημοκρατίας όπως θέλουμε να την λέμε. ένα τσούρμο φασιστόμουτρα ακροδεξιά ρετάλια (κατά το «ΕΓΚΡΙΤΟ»βήμα) να μας κάνουν τους «τιμητές» της πολιτικής «ευταξίας» χρησιμοποιώντας όμως «βρώμικους» ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ τρόπους για να «επιβιώσουν» σε ένα σύστημα που κατά βάθος το σιχαίνονται και το πολεμούν «υπογείως».Θα το πληρώσουμε κάποτε πολύ ακριβά αυτό. ΊΔΗ έχουν αρχίσει και επηρεάζουν το «σύστημα» προς λήψη αυστηρότερων μέτρων αστυνομοκρατίας, και κατάργησης των ελευθεριών μας, δηλαδή ΑΛΥΣΙΔΕΣ. Χρησιμοποιώντας ΤΑ Μ.Μ.Ε και παίζοντας δήθεν τους «γραφικούς» για να τους βγάζουν κάθε μέρα, περνάνε τα «μηνύματα» τους. Γελιοποίηση της πολιτικής, νόμους ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, περισσότερη αστυνομοκρατία. κ.α. Σε όλους τους αντεργατικούς και φορομπηχτικούς νόμους λένε ΝΑΙ, «για το καλό μας».Οτιδήποτε είναι υπέρ των πατρώνων τους, λένε ΝΑΙ, «πάλι για το καλό μας». Αποκτήσαμε φασιστο-προστάτες ουρανοκατέβατους. Τώρα πάνε και για γελιοποίηση της ΒΟΥΛΗΣ οπότε τι απομένει; ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ για επιβολή των φασιστικών ιδεών τους. Αυτό που ονειρεύονται. ixnos

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Και ποιος μας διαβεβαιώνει ότι τα
φάκελλα(κλειστά)δεν περιείχαν και
μερικά "λευκά" για να θολώσουμε τα νερά,ως συνήθως?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...