Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Και νέο συνταγματικό πραξικόπημα από τους επίορκους της χώρας




Η κατάσταση πλέον τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη . Το εθνικό ξεπούλημα, ο εθνοπροδοτισμός, και η καταστρατήγηση του συντάγματος έχουν γίνει καθεστώς. Αυτή η κυβέρνηση εάν δεν πέσει σύντομα, θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι είμαστε χώρα. Ήρθε ο τρισάθλιος «αμερικανός» καταστρατηγώντας το σύνταγμα και καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος, συνεργαζόμενος με τον μεγαλύτερο κατασκευασμένο εθνοπροδότη όλων των εποχών, και καταστρέφει μια χώρα με συνοπτικές διαδικασίες . Μάλλον είναι η ώρα οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους .Ο έτερος καπαδόκης-πρόεδρος που απλώς …προεδρεύει, τηρεί σιγή ιχθύος για τα επανωτά συνταγματικά πραξικοπήματα. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα πρόεδρο που του είπε η Μπενάκη ότι κατά την διάρκεια της θητείας του, θα μειωθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, και πως ίσως απεμπολήσουμε μέρος του εθνικού εδάφους και έβγαλε τον σκασμό, πράγμα που σημαίνει, ότι συναινούσε σε αυτό.

Η δημοκρατία όπως και άλλες πολιτικές θεωρίες για να λειτουργήσει βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ακεραιότητα αυτών που την υπηρετούν. Διαφορετικά παύει να λειτουργεί και υπάρχει μόνο κατ' όνομα.
Όπως αναφέρεται και στο Σύνταγμα "η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων". Πολύ σωστά ο νομοθέτης συνέδεσε μέσω του Συντάγματος το πολίτευμα με την αγάπη προς την πατρίδα θεωρώντας ότι το πολίτευμα πρέπει να υπηρετεί το Έθνος και τους πολίτες και όχι το αντίστροφο.
Η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι η επίκληση του "πτώματος" της δημοκρατίας που υπάρχει, και που για δεκαετίες έχουν ασελγήσει οι πολιτικοί, έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Την απαξίωση της πατρίδας και την υποδούλωση των Ελλήνων πολιτών στα ξένα και ντόπια ανθελληνικά συμφέροντα.

Το νέο συνταγματικό πραξικόπημα που έγινε πριν περάσουν είκοσι τέσσερις ώρες από το προηγούμενο, είναι έξω από κάθε όριο. Με αιφνίδια τροπολογία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης. Η λέξη κύρωση από την Βουλή αντικαταστάθηκε από το συζήτηση και ενημέρωση της Βουλής κι έτσι μόνο με την υπογραφή του υπουργού θα ισχύουν και θα εκτελούνται τα πάντα.
Δηλαδή, η ισχύς των συμβάσεων δανεισμού, ισχύουν από την υπογραφή τους και μετά θα πάνε στη Βουλή «προς … συζήτηση και ενημέρωση» και όχι «προς κύρωση» όπως αναφέρονταν στο νομοσχέδιο για τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκε χθες Με άλλα λόγια, ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλάζει το νόμο σε …σύμβαση.
Με την τροπολογία δίνεται επίσης στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης..Αυτά μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα μπορείς να τα δεις .Δηλαδή με απλά λόγια καταργούν το δικαίωμα της βουλής να ελέγχει τον υπουργό οικονομικών που είναι και έξω κοινοβουλευτικός, άκουσον –άκουσον για λόγους συντομίας ,επειδή μπορούσε να υπάρξει καθυστέρηση η κωλυσιεργία στην λήψη αποφάσεων. Ποιο μεγάλη πολιτική βλακεία έχετε ακούσει; Αύριο θα μας πουν ότι καταργούμε να δίνει αναφορά και ο τάδε, μεθαύριο και ο δείνα, και στο τέλος δεν χρειάζεται, την καταργούμε τελείως γιατί μας «καθυστέρει» σε όλα.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν και όρθιοι στα έδρανά τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι κάνει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

«Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, η κυβέρνηση έχει χάσει το λογαριασμό, αλλάζει νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες…» φώναζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης .

Ο Πάνος Καμένος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εκτελεί σήμερα εν ψυχρώ την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!

Α. Τζέκης (ΚΚΕ) «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ Η ΜΠΕΝΑΚΗ , ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.
ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ .
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGGS ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...