Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δεν φτάνει που τα έχουν, τα πουλάνε κιόλας.


Η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε σήμερα απόρρητα νοτιοαφρικανικά έγγραφα, τα οποία όπως αναφέρει αποκαλύπτουν ότι το Ισραήλ είχε προτείνει την πώληση πυρηνικών κεφαλών στο καθεστώς του απαρτχάιντ το 1975. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα έγγραφα αυτά αποτελούν την πρώτη επίσημη απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα. Στα έγγραφα αυτά αναφέρονται οι άκρως μυστικές συναντήσεις το 1975 ανάμεσα στον τότε νοτιοαφρικανό υπουργό Άμυνας Πίτερ Βίλεμ Μπότα, ο οποίος ζήτησε τις πυρηνικές κεφαλές και τον ισραηλινό ομόλογό του Σιμόν Πέρες, σήμερα πρόεδρο του Ισραήλ, ο οποίος είχε προτείνει «τρία μεγέθη» πυρηνικών κεφαλών. Το Ισραήλ χαρακτήρισε αβάσιμες τις πληροφορίες αυτές. «Λυπούμεθα που η εφημερίδα δε ζήτησε ένα σχόλιο από το γραφείο του προέδρου. Εάν το είχε κάνει, θα είχε διαπιστώσει ότι η ιστορία αυτή είναι λανθασμένη και αβάσιμη», δήλωσε η Αγελέτ Φρις, εκπρόσωπος του Πέρες.

Το Ισραήλ μπορεί να διαθέτει μέχρι και 200 πυρηνικές βόμβες έγραφε το 1994, ή ειδικευμένη σε αμυντικά θέματα έγκυρος Βρετανική επιθεώρηση " Τζαίην΄ς Ιντέλλιντζενς Ρηβιού" . Το άρθρο στηρίζεται στις απόψεις τού Αμερικανού Χάρολντ Χιού ειδικού μελετητού φωτογραφίας δορυφόρων. Είναι γνωστό όμως ότι το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει ότι κατέχει πυρηνική τεχνολογία και αρνείται οποιαδήποτε επιθεώρηση τού ΙΑΕΑ. Ό Αμερικανός ειδικός εκτιμά ότι το Ισραήλ κατέχει σήμερα πυρηνικές βόμβες, πυραύλους, οβίδες πυρηνικής γόμωσης, και πυρηνικές νάρκες και ότι θα καταφύγει στην χρήση τους μόνο όταν απειληθεί με εξολόθρευση.

Τα επτά πυρηνικά κέντρα είναι:

1) Βάση Dimona, καμουφλαρισμένη μέ πυκνότατη βλάστηση στην έρημο Νεγκέβ, όπου και υπηρέτησε ό Μορντεχάϊ Βανούνου, γνωστός για τις αποκαλύψεις του το 1987...

2) Βάση Sorek , ερευνητικό κέντρο με Αμερικανικό αντιδραστήρα, το "Λός Άλαμος" τού Ισραήλ.

3) Polmikim. Κέντρο πυρηνικών δοκιμών πυραύλων " Ιεριχώ" Από αυτό εκτοξεύθηκε στις 14.9.1989 πύραυλος "Ιεριχώ 2 " πού έπεσε δυτικά της Κρήτης, μετά από 13.000 Km.

4) Giontefat , 30Km από την Χάιφα. Κέντρο συναρμολόγησης - αποσύνδεσης πυρηνικών

5) Heilampoun, κέντρο αποθήκευσης πυρηνικών όπλων.

6) Beer Giakob, 35 Km από την Ιερουσαλήμ, υπόγεια βάση κατασκευής των "Ιεριχώ 2" και των πυραύλων " Arrow"

7) Kfar Zeharya, 20Km από τούς λόφους της Ιουδαίας, και "καρδιά" των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας. Οι δορυφόροι αποκαλύπτουν συνεχείς επεκτάσεις των 50 περίπου υπογείων εγκαταστάσεων εκτόξευσης πυραύλων. Ή περιοχή έχει επιλεγεί με πολύ προσοχή ως εξαιρετικά δύσκολη να πέσει σε εχθρικά χέρια.

Όλα τα παραπάνω κέντρα πού αναφέρει ή " Τζαίην΄ς Ιντέλλιντζενς Ρηβιού" συμφωνούν και με τα όσα έχουν γραφτεί στο βιβλίο "Critical Match " στις αρχές τού 1994.

(εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 19.9.94)

Οι τελευταίες πυρηνικές αποκαλύψεις τού Ισραηλινού Πρωθυπουργού

Ιερουσαλήμ

Διαστάσεις μείζονος πολιτικής κρίσης προσλαμβάνει η εκ παραδρομής έμμεση αναφορά του Εχούντ Ολμερτ στο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό. Χθες και ενώ οι εγχώριες εφημερίδες κατηγορούσαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για «πρωτοφανή ανευθυνότητα», στενοί συνεργάτες του κ. Ολμερτ υποστήριζαν ότι ο τελευταίος ουδέποτε παραβίασε την πάγια πολιτική της ασάφειας όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι η χώρα του διαθέτει πυρηνικά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ζητούν την παραίτησή του. Ο βουλευτής Αριέ Ελντατ από το Κόμμα της Εθνικής Ενότητας, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Ολμέρτ δεν είναι δυνατόν να αποκαλύπτει σε συνεντεύξεις κρατικά μυστικά.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Γκέρνοτ Ερλερ, είπε, πως είναι γνωστό ότι το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά όπλα. Μέχρι στιγμής πάντως, συμπλήρωσε, από επίσημη πλευρά πάντα αποσιωπούνταν.

«Αυτό, ήταν εδώ και δεκαετίες κοινό μυστικό: Το Ισραήλ αποτελεί μία πυρηνική δύναμη. Αλλά ήταν άγραφος κανόνας να μην μιλά κανείς γι' αυτό το ζήτημα. Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να εμποδίσει το Ιράν να αξιοποιήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, προκειμένου να κατασκευάσει ατομικά όπλα. Υπάρχει ένα επιχείρημα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, που επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Η επικινδυνότητα μίας ατομικής βόμβας δεν εξαρτάται από την βόμβα καθαυτή, αλλά από την φύση του καθεστώτος που τη διαθέτει. Μολονότι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι παράλογος, είναι επιφανειακός. Ενισχύει την άποψη, ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάτι που οι χώρες αναπτυσσόμενων αγορών δεν μπορούν να ανεχθούν. Και καλύπτει το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι, είναι οι μόνοι που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την ατομική βόμβα». (Le Monde)

Η δήλωσή του

«Ουδέποτε απειλήσαμε κάποιο άλλο έθνος με εξόντωση», δήλωσε ο κ. Ολμερτ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τη γνωστή τοποθέτηση του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ υπέρ της εξάλειψης του εβραϊκού κράτους.

«Με δεδομένο την πρόθεσης της Τεχεράνης να καταστρέψει το Εβραϊκό κράτος, δεν πρέπει να εξισώνουμε στην ίδια θέση το Ισραήλ με την φιλοδοξία του Ιράν ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα..." πρόσθεσε ο κ. Ολμερτ, ο οποίος μ’ αυτή τη δήλωση έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους που παραβίασε την 50νταετή πολιτική της «ασάφειας» όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

news.in.gr + Kathimerini.gr+DEUTSCHE WELLE

December 2006

Και όπως πάντα οι κολοεβραίοι χαρακτήρισαν ως ανυπόστατες.. τις πληροφορίες αυτές. Ε ρε …. Μορντεχάϊ Βανούνου, που σας χρειάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...