Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Είσαι πολύ προκλητικός Κε Πετσάλνικε



Υψηλόμισθοι, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, αλλά και χωρίς αξιοκρατική πρόσληψη είναι οι υπάλληλοι της Βουλής αφού για να κατακτήσουν τη θέση τους στο Κοινοβούλιο, ήταν αρκετή μια "ευμενής σύσταση" διαφόρων κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο με ολοκληρωμένη μόνο την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900 ευρώ.

Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως πλέον, 54.000.000 ευρώ, ενώ θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προνομιακή για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μεταχείριση, στα 28,5 χρόνια εργασίας, άνευ ορίου ηλικίας.

Όπως δεσμεύτηκε πάντως ο κ. Πετσάλνικος, στο εξής, δεν θα διορίζεται πλέον κανείς μόνιμος στη Βουλή εκτός ΑΣΕΠ, ενώ θα απαγορεύεται η μετατροπή της υπαλληλικής κατάστασης μετακλητών και αποσπασμένων σε μονίμους.

"Χρυσά" επιδόματα

Ο πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής που εισέρχεται στη Βουλή ως νεοδιοριζόμενος, λαμβάνει, ακόμα και μετά τις περικοπές καθαρά 2.329 ευρώ ενώ πριν από αυτές το ετήσιο καθαρό εισόδημά του ήταν 35.404 ευρώ. Παράλληλα το πολυθρύλητο "ειδικό επίδομα" (ο 15ος και 16ος μισθός) ενίσχυε τον μισθό από 7.000 έως 20.000 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα αφορολόγητα,

Ο Σύλλογος των υπαλλήλων λαμβάνει από τη Βουλή ετήσια επιχορήγηση για διοργάνωση εορτών, εθνικών επετείων, δώρα στα παιδιά των υπαλλήλων τα Χριστούγεννα, βράβευση αριστούχων, επιδόματα τοκετού, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και θερινές κατασκηνώσεις, ποσό που άγγιξε συνολικά τις 492.000 ευρώ το 2009.

Τελικά στην βουλή δεν έχουν το πάνω χέρι οι βουλευτές και ο πρόεδρος της βουλής, αλλά οι… υπάλληλοι που οι ποιο πολλοί είναι μετακλητά λαμόγια. Ας φαντασθεί κάποιος τι βρομοδουλειές τους βάζουν να κάνουν, για να τους κρατούν τόσο πολύ από τα αρ…….α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...