Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Προσπαθεί το παπαδαριό της ΚΡΗΤΗΣ να διαξιολογήσει τα…. ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ?



Και γιατί ρε τουρκοπαπαδαριό δεν αποφασίσατε να πάρει μόνο ένας σας την τουρκική υπηκοότητα, αλλά σπεύσατε όλοι να γίνεται τουρκαλάδες; Όλοι θα εκλεγείτε στον τουρκικό θρόνο; Δεν αφήνεται τις τουρκοπαπαδομπούρδες. Το πως ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ Θα φιλούν το χέρι τουρκαλά επισκόπου τώρα; Είναι άλλου τουρκοπαπά …κοράνι. Με το να βάζετε δοτά άρθρα στον τοπικό τύπο όπου εξηγείτε δήθεν την «εθνική αποστολή» που αναλάβατε δεν πείθεται ούτε τον εαυτόν σας τουρκόμουτρα.

Ιστορικές αναμφισβήτητα εξελίξεις στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη το τελευταίο διήμερο, όπου για πρώτη φορά δίνεται το δικαίωμα από το τουρκικό κράτος σε ιεράρχες ελληνικής καταγωγής ή υπηκοότητας να λάβουν και την υπηκοότητα της Γείτονος χώρας, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμη και την εκλογή τους στον Πατριαρχικό Θρόνο. Μέχρι σήμερα η Τουρκία υποχρέωνε ο εκλεγμένος οικουμενικός πατριάρχης να έχει μόνο την τουρκική υπηκοότητα, κάτι που όμως πλέον δεν ισχύει, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ταγίπ Ερντογάν μετά από ιστορική συμφωνία με τον κ. Βαρθολομαίο, επιτρέπει σε ιεράρχες ελληνικής καταγωγής ή ιθαγένειας, μετά την απόκτηση και της τουρκικής υπηκοότητας, να είναι υποψήφιοι για τον Οικουμενικό Θρόνο. Η εξέλιξη αυτή αξίζει να επισημανθεί ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η Σχολή της Χάλκης εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα λειψανδρίας για τη στελέχωσή του.
Από την Εκκλησία Κρήτης για το σκοπό αυτό βρίσκονται από προχθές στο Φανάρι τέσσερις μητροπολίτες και συγκεκριμένα: Ιεραπύτνης, Σητείας Ευγένιος, Πέτρας Χερονήσου Νεκτάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου, Βιάννου Ανδρέας, Κισσάμου, Σελίνου Αμφιλόχιος, οι οποίοι χθες έδωσαν εν τύποις συνέντευξη προς τις ληξιαρχικές αρχές της Πόλης, για την απόκτηση και της τουρκικής υπηκοότητας. Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να βρεθούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι υπόλοιποι ιεράρχες του νησιού, αφού ως γνωστόν η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποδέχτηκε ομόφωνα την τουρκική προσφορά. Σημειώνεται ότι με την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας αποκτούν ταυτόχρονα και το δικαίωμα του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» στον «Τούρκικο» Οικουμενικό Θρόνο. «Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση που σημειώνεται στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και το βήμα αυτό αποτελεί καρποφορία και δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών του οικουμενικού πατριάρχη για την εξασφάλιση του μέλλοντος του Πατριαρχείου στην ιστορική του έδρα» ανέφερε στέλεχος της Εκκλησίας Κρήτης. «Η απόκτηση και της τουρκικής υπηκοότητας τίθεται ως προϋπόθεση για τη διεκδίκηση του αξιώματος του πατριάρχη ή του συνοδικού μητροπολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...