Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Γιατί δεν τις καταργούν να πάει στο διάολο;


Αλλαγές από το 2015 αντί του 2018
- Θα δουλεύουμε όλοι από 40 έως 150 χρόνια
- Κατάργηση των συντάξεων χηρείας και μη, και ψαλίδι στο ψαλίδισμα των συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες.
- Ζητούν νέα αύξηση στην αύξηση των απολύσεων και νέα μείωση στην μείωση των αποζημιώσεων - Στον αέρα χωρίς αλεξίπτωτο οι συλλογικές συμβάσεις.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα για να πάρουμε δεύτερη δόση του δανείου από Ε.Ε και ΔΝΤ αλλά ήδη η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει. Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η τρόικα μας επιβάλει την εφαρμογή του ασφαλιστικού από το 2015 και όχι από το 2018 όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Στην επιστολή που εστάλη προς τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδο, επιστρέφοντας ουσιαστικά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πίσω με τις αλλαγές που σχεδόν επιβάλλουν, συνδέουν άμεσα τις αλλαγές αυτές με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης. Ουσιαστικά, η τρόικα λέει στην κυβέρνηση πως είτε θα δεχθεί τις αλλαγές είτε δεν θα πάρει άλλα χρήματα

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές εκτός από το να μας γαμίσουν, μας ζητούν:

Πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη. Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων - Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας
Επίσης, η τρόικα ζητά μείωση συντάξεων 6% ετησίως για συντάξεις κάτω από τα 65ο έτος της ηλικίας ή με λιγότερο από 40 χρόνια δουλειάς. Αντίθετα, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προβλέπει μείωση σύνταξης 6% ετησίως για τους άνδρες κάτω των 65 ετών, για τις γυναίκες κάτω από τα 60 έτη και για τις μητέρες κάτω από τα 55 έτη. Στο στόχαστρο της τρόικας είναι και οι συντάξεις χηρείας για τις οποίες ζητούν να καταργηθούν κάτω από το 50ο έτος ηλικίας. Ψαλίδι ζητά η τρόικα και στις συντάξεις που εισπράττουν οι άγαμες θυγατέρες και διαζευγμένες του δημοσίου, ενώ το νομοσχέδιο του Λοβέρδου προβλέπει κατάργηση των συντάξεων για άγαμες θυγατέρες από εδώ και στο εξής.


6 σχόλια:

Μαν.Αρκάς είπε...

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ.ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΚΟΛΙΑΡΗΔΕΣ ΛΕΝΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΤΥΧΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΙΑ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΟΛΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥΣ.

Άναυδος είπε...

Πέστα RITA.

Παίδες, καταρχήν, με κατάργηση ή περικοπή κάτι τέτοιων θεμελιωμένων δικαιωμάτων θα γίνουμε ένα απέραντο δικαστήριο εκδίκασης (δίκαιων) αγωγών κατα χουντικού δημοσίου. Το θέμα νομικά δεν έχει μόνο μια αλλά 100δες παρεπόμενες πτυχές.
Ένα παράδειγμα.
Ο... πεθαμένος πλήρωνε εισφορές (δεν ήταν δώρα), με ποιο δικαίωμα δεν θα "απολαύσουν" αυτές τις εισφορές οι κληρονόμοι του; Από την άλλη, ας επιστρέψει τότε το κράτος αυτές τις εισφορές πίσω χωρίς άλλη παροχή (που όμως το κράτος είχε "υποσχεθεί" αλλά ας πούμε οτι του χαρίζουν τις παροχές). Δεν μπορεί να επιστρέψει τις εισφορές λέει; Ωραία, ποιος τις έκλεψε, συγκεκριμένα, να τις πληρώσει ή να πάει φυλακή.
Πως; Τι; Το κράτος, λέει, έφερνε κάποτε «ομογενείς» από την Απχαζία και τις παρακαυκάσιες περιοχές και τους ασφάλιζε στο ΙΚΑ χωρίς ένσημα; Γιατί; Το ΙΚΑ ήταν μαγαζί του υπουργού; Να πήγαινε να φτιάξει ένα ταμείο από την τσέπη του (ή δεν ξέρω από πού αλλού) και να τους έβαζε μέσα. Καταλαβαίνετε, τώρα, πιάνοντας ένα μόνο νήμα πόσα παρακλάδια βγαίνουν;
Άλλο. Πως θα γίνει διακοπή (ή έστω κατα ποσοστό περικοπή) θεμελιωμένου δικαιώματος στα ανωτέρω; Συνταγματικά, Νομικά, αλλά και με προβολή στο Διεθνές Δίκαιο ακόμη (η Βασική Χάρτα), όχι μόνο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα συνιστά επιβολή διαφορετικού πολιτεύματος με την έννοια οτι καταστρατηγεί πλείστες όσες διατάξεις ακόμη και βασικού δικαίου. Στην δε περίπτωση που γίνει κατα περίπτωση, πάλι, θα αποτελεί δημιουργία πολιτών διαφορετικών ταχυτήτων σε ίσα και αυτά δικαιώματα δλδ, να το πω λαϊκά, θα έχουμε μια Χούντα για πολίτευμα.
Άντε να δούμε που θα φτάσει το καραγκιοζιλίκι.

Ixnos είπε...

Ισως δεν καταλάβατε την ειρωνία του τίτλου

Άναυδος είπε...

Αγαπητό Ixnos (<= στυλάκι προσφώνησης απο περιοδικό του '70),
ίσως εσείς δεν διαβάσατε το κείμενο της ανάρτησης σας, της ειδησεογραφίας κάτω από τον τίτλο.

Ixnos είπε...

αφου εμεις το γραψαμε

Άναυδος είπε...

Μαμώ τις παρανοήσεις. Πάμε πάλι απο την αρχή.
Είπα "... το κείμενο της ανάρτησης σας ...".
Δεν αληθεύουν οι ειδησεογραφικές πληροφορίες που αναπαράγει; Ήδη το δίκτυο βρίθει από αυτές τις ίδιες. Σε αυτές αναφέρθηκα (εμφανώς και η rita).
Το αν καταλάβαμε οτι ο τίτλος είναι ειρωνικός (παρεμπιπτόντως και άψογος), ή όχι, που κολλάει; Υποστηρίζεις το ΚΕΙΜΕΝΟ του άρθρου σου ή όχι; Βλέπεις πουθενά να σου πηγαίνουμε κόντρα σε κάτι; Ε μα μ'έσκασες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...