Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η ΚΡΗΤΗ αποκτά ….τούρκους… ιεράρχες ?


Στο Φανάρι βρέθηκαν χθες ιεράρχες της Κρήτης προκειμένου να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα για την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Ιεραπίτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, Πέτρας και Χερονήσου κ. Νεκτάριο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να βρεθούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι υπόλοιποι ιεράρχες του νησιού, αφού ως γνωστόν η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποδέχτηκε ομόφωνα την τουρκική προσφορά. Σημειώνεται ότι με την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας αποκτούν ταυτόχρονα και το δικαίωμα του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» στον «Τούρκικο» Οικουμενικό Θρόνο.

Πρόκειται για έναν “ελιγμό” των Ιεραρχών των Μητροπόλεων που υπάγονται και ευθεία στο τουρκόφιλο Πατριαρχείο προκειμένου να αποκτήσουν το προνόμιο. Έτσι ξεκίνησε χθες στο «τουρκικό» Πατριαρχείο η διαδικασία για την παραχώρηση της Τουρκικής υπηκοότητας στους Ιεράρχες της Κρήτης. Χθες στο Φανάρι βρέθηκαν οι πρώτοι τέσσερις από τους Ιεράρχες του νησιού που υπέγραψαν τα πρώτα έγγραφα. Κατά τη χθεσινή διαδικασία παρέστησαν εκπρόσωποι της Τουρκικής Πολιτείας ενώπιον των οποίων υπεγράφησαν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ με νεώτερα στοιχεία που προσκόμισαν, οι Ιεράρχες της Κρήτης επαναδιατύπωσαν σε πιο ενισχυμένη βάση το αίτημα τους για την παραχώρηση της Τουρκικής Υπηκοότητας. Σε δεύτερο χρόνο στο Φανάρι αναμένεται να ταξιδέψουν και οι υπόλοιποι Ιεράρχες της Κρήτης, οι οποίοι επίσης έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αποκτήσουν την Τουρκική υπηκοότητα. Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικά χρόνια, ο τούρκος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε διατυπώσει σχετικό αίτημα προς την σημερινή πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Πριν από περίπου ένα χρόνο, στη διάρκεια συνάντησης του κ. Βαρθολομαίου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στο αίτημα που του είχε υποβληθεί και ζήτησε να σταλούν οι σχετικές αιτήσεις από πλευράς των ενδιαφερόμενων Ιεραρχών.
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποδέχτηκε ομόφωνα την προσφορά και έγινε πλέον «τουρκική». Οι τούρκοι Ιεράρχες της Κρήτης, τονίζουν «οι εποχές αλλάζουν, τα σύνορα αλλάζουν, ο κόσμος παγκοσμιοποιείται και μέσα σε αυτόν τον κόσμο η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα .

Εμείς τώρα τι να πούμε? Να πάνε να γαμ@θουνε ; Λίγο θα είναι.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν πάνε να γαμηθούνε τα πουσταριά καλό τους κάνει και δεν είναι κατάρα και απευκταίο.Κρέμασμα από τα αρχίδια θέλουν σε κοινή θέα.Ελπίζω να έλθει μια τέτοια στιγμή για πολλούς.

Ανώνυμος είπε...

αυτο που γράφετε τώρα, ισχύει από παλιά...
http://www.iak.gr/ekklisia_kritis_istoria.html#Η_ΕΚΚΛΗΣΙΑ_ΤΗΣ_ΚΡΗΤΗΣ_

Ανώνυμος είπε...

Ξύρισμα και με τις κλωτσιές έξω από τις μητροπόλεις των Ελλήνων!!!
Να πάνε στην Τουρκία μπας και γίνουν πατριάρχες στην παγκοσμιοποιημένη τουρκιά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...