Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ρε αυτός ήρθε να προαναγγείλει την παραχώρηση της ΚΡΗΤΗΣ στον…. Κοπελούζο ?




«Ενεργειακό κόμβο» όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου είπε ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ότι θα μετατραπεί το νησί της Κρήτης μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα επόμενα χρόνια, ενώ εξήγγειλε την ίδρυση της «Υποδομές, Μεταφορές και Δίκτυα Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.» το Σεπτέμβρη, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του Βόρειου και του Νότιου Οδικού Άξονα της Κρήτης, καθώς και τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Όπως είπε, η ανώνυμη εταιρία θα ενσωματώσει την εμπειρία της εταιρίας του ελληνικού Δημοσίου που κατασκεύασε την Εγνατία, στελέχη της οποίας θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Κρήτη, για να μεταγγίσουν την τεχνογνωσία τους.
Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ενεργειακό μέλλον του νησιού, τονίζοντας ότι στρατηγικός στόχος είναι αυτό να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Επισήμανε ότι η Περιφέρεια της Κρήτης σήμερα αντλεί ενέργεια από ΑΠΕ κατά 16%, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από άλλες ελληνικές Περιφέρειες. Είπε ότι ο ενεργειακός κορεσμός που αποτελεί φραγμό για μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειες από ΑΠΕ αποτελεί ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποίο θα «λυθεί με τις απαραίτητες υποδομές». Προφανώς, ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην πόντιση καλωδίου που θα συνδέει το δίκτυο της ΔΕΗ της Κρήτης με αυτό σε Πελοπόννησο και σε νησιά. Σαφή αναφορά έκανε στο δίκτυο διασύνδεσης της Κρήτης με τα νησιά του Αιγαίου, ενώ αναφέρθηκε και στην έναρξη προγράμματος εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών στις στέγες. Ο πρωθυπουργός έκανε μνεία στις επαφές που είχε το περασμένο διάστημα στη Λιβύη για τη σύζευξη της Κρήτης με την αφρικανική χώρα και τη μεταφορά φυσικού αερίου.
Ο πρωθυπουργός συνόψισε τον ενεργειακό σχεδιασμό, αποδίδοντάς του το χαρακτήρα της «κοσμογονίας»,

Για δείτε εδώ σε τι αναφέρεται έμμεσα ο ξευτίλας. Επελαύνει με τις πλάτες του εξαγορασμένου ΠΑΣΟΚ ο Κοπελούζος στην ΚΡΗΤΗ Εμείς το είχαμε πει αλλά δεν περιμέναμε να το ανακοινώσει και στο συνέδριο τους, ως κατόρθωμα ο θρασύς. Καλά για τόσο μαλάκες έχει τους κρητικούς η είναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...