Την απαγόρευση ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό, καταγγέλλει ομάδα πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλησε να αποβιβαστεί στη νησίδα. Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, με ειδικό σήμα, το Λιμενικό απαγόρευσε τη μετάβαση, με τη δικαιολογία ότι η ανάρτηση του ιστού της σημαίας ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιές στο φάρο που υπάρχει στο έδαφος του νησιού.
Η Λαδόξερα (Ζουράφα) είναι το κρίσιμο έδαφος για τα πετρέλαια του Β.Αιγαίου.
Η Λαδόξερα οριοθετεί την ελληνική επικράτεια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι η Βορειοανατολικότερη των Θρακικών Σποράδων. Χάρη στην επί αυτής κυριαρχία , η Ελλάς επεκτείνει σημαντικά τις ζώνες θαλάσσιας κυριαρχία της (χωρικά ύδατα κ.ά.) στον κρίσιμο χώρο του Β.Α. Αιγαίου , προς τα Ανατολικά. Στο στενό μεταξύ της Ζουράφας και της Άκρας Γκρέμια ( σήμερα Boztepe Burnu, της Ανατολικής Θράκης) έχει εύρος 14 ν.μ. περίπου . Στο παρελθόν αρκετά πλοία , προσπαθώντας να αποφύγουν την προσέγγιση προς την Ζουράφα είχαν προσαράξει στα βραχώδη νησαίο εδάφη που περιβάλουν την άκρα Γκρέμια . Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν την ύπαρξη της Ζουράφας ,που κείται Ανατολικά της Σαμοθράκης , Βόρεια της Ίμβρου και Νότια της Αλεξανδρουπόλεως και την οποία περιφρονητικώς παραλείπουν οι περισσότεροι από τους κυκλοφορούντες για το ευρύ κοινό (σχολικοί ,τουριστικοί κ.ά.) χάρτες μας , μολονότι σηματοδοτεί τα όρια της Ελληνικής Επικράτειας . Η νήσος Ζουράφα όμως, κατά τις ελληνικές αρχές, υπάγεται διοικητικά στον Νομό Έβρου και αποτελεί το βορειανατολικότερο νησάκι των Θρακικών Σποράδων. Το Γεωγραφικό του Πλάτος είναι: 40ο 28' 23' και Γεωγραφικό του Μήκος: 25ο 50' 18'. Η νησίδα είναι χαμηλής επιφάνειας και για αυτό εξαιρετικά επικίνδυνη, ιδίως με δυσμενείς συνθήκες ορατότητας, για όσους πλέουν κοντά της. Απέχει 6 ναυτικά μίλια περίπου από το βορειοανατολικό άκρο της Σαμοθράκης (Άκρα Άγκιστρο ή Σκεπαστό) και βρίσκεται βόρεια της Ίμβρου και νότια της Αλεξανδρούπολης. Η "ελληνικότητα" της βραχονησίδας, αμφισβητείται έντονα από την Άγκυρα. Η Ζουράφα περιλαμβανόταν στο εγχειρίδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού το 1997, το οποίο την καταχώριζε μεταξύ των 130 βραχονησίδων που, σύμφωνα με τη γείτονα, τελούν υπό καθεστώς αμφισβήτησης και από τότε σημαίνονται με το χαρακτηρισμό "γκρίζες ζώνες".
Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
Απαγορεύουν της ανάρτηση της σημαίας σε… ελληνικό έδαφος ?
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Υπουργείο του πολίτη , προειδοποιεί :
Όσοι ανατρέφετε κινούμενα σκουπίδια , από άλλη χώρα ,
θα μολυνθείτε και εσείς .
Μην περιμένετε να σας τα μαζέψει το κράτος ,
Εξαποστείλετετα , στη χωματερή , στο πυρ το εξώτερον .
Πριν είναι αργά
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Για να σωθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς από την χρεωκοπία αλλά ……. ολυμπιακή
Ηλεκτρικός , μετρό , τραμ , λεωφορεία, τρόλεϊ , προαστιακός .
Πρέπει να έχουν μόνιμους ελεγκτές μέσα στα βαγόνια τα λεωφορεία στα τραμ .
Να γίνονται συνέχεια έλεγχοι μέσα και έξω από τα βαγόνια του ΗΣΑΠ του ΜΕΤΡΟ μέσα στα τρόλεϊ , στα λεωφορεία και το ΤΡΑΜ .
Το πρόστιμο να γίνει 100 ΕΥΡΩ να πληρώνεται επί τόπου .
Το 80 % των αλλοδαπών που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς δεν πληρώνουν εισιτήριο .
Επίσης και ένα 15 % έλληνες .
Και φτάνουμε στο σημείο ,να κληρώνουν το 5 % των επιβατών να πληρώνουν εισιτήριο , το 95 % δεν πληρώνει εισιτήριο .
Αυτός είναι ο λόγος που χρεοκοπούν οι αστικές συγκοινωνίες , αφού δεν εχει έσοδα και έχει μόνο έξοδα .
Θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει κάποιος ;
Δημοσίευση σχολίου