Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μια και λέμε για ..τράπεζες ,να μην ξεχνιόμαστε.



Το διαχωρισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα στα πλαίσια του νόμου περί εξυγιάνσεως πιστωτικών ιδρυμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Παρασκευή, η Τράπεζα της Ελλάδος.
Με βάση το νόμο αυτό θα ιδρυθεί «καλή τράπεζα» στην οποία θα μεταφερθεί το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και Δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων) της παλαιάς τράπεζας.
Η νεοϊδρυθείσα «καλή τράπεζα» θα λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και θα ενισχυθεί από το σκέλος εξυγιάνσεως του Ταμείου Εγγυήσεως Καταθέσεων και Επενδύσεων. Η άδεια της παλαιάς τράπεζας θα ανακληθεί και η τράπεζα θα τεθεί σε εκκαθάριση.

Τι μας θυμίζει το..κόλπο;

Το ελληνικό δημόσιο συμμετείχε στην ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΕ µε την καταβολή συνολικού ποσού 1.434.421.613,39 ευρώ, αυξάνοντας το ποσοστό του από 77,31% σε 92,68%. Αμέσως μετά το Ελληνικό δημόσιο  συναίνεσε και Η Πειραιώς αγόρασε την Πανταλάκια ΑΤΕ με 95 μόλις εκατ. ευρώ και ο  ΜΑΛΑΚΑΣ ο Έλληνας πλήρωσε τα δις που βούτηξαν τα λαμόγια από την Α.Τ.Ε. και ο πρασινορουφιάνος Σάλλας πήρε μια Α.Τ.Ε με παρθενικό υμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...