Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ακόμη να παρέμβει εισαγγελέας ;



Αν ήμασταν σοβαρό κράτος θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας μετά τις αποκαλύψεις Βενιζέλου.

Ιδού τα δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα τα οποία, θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Άρθρο 146 - Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας
1. Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
2. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

Άρθρο 147
Όποιος γίνεται από αμέλεια υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις που αναφέρονται στο προηγούμενο άρθρο, αν αυτά τα σχέδια, τα έγγραφα, τα πράγματα ή οι ειδήσεις του είναι εμπιστευμένα υπηρεσιακώς ή του είναι προσιτά χάρη στη δημόσια υπηρεσία του ή χάρη σε εντολή της αρχής ή τα έμαθε λόγω μιας σύμβασης από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 145 του Κώδικα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.


Nα γίνει έρευνα και απο πλευράς Πενταγώνου τι έγγραφα ήταν αυτά και για το πώς είχε στην κατοχή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα συγκεκριμένα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, καθώς υπάρχει ειδικός έλεγχος σε όλους όσους έχουν πρόσβαση σε απόρρητα σχέδια για να μην υπάρχει διαρροή των άκρως απόρρητων σχεδίων εκτός του υπουργείου και μάλιστα έλεγχος για να μην υπάρξει διαρροή σχεδίων με USB.
Πρέπει επίσης να διερευνηθεί εάν με την ενέργεια του, ξένες δυνάμεις κατόρθωσαν να μάθουν τα πάντα για την αμυντική λειτουργία της χώρας.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...