Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, Ο.... ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ




Ο Καρατζαφέρης, όπου βρεθεί (TV & Ρ/Φ και, όπου σταθεί (συνεντεύξεις & παρέες), μιλάει απαξιωτικά για τον Σαμαρά, «χαϊδεύει» τον Βενιζέλο και προσπερνάει τον Κουβέλη, επειδή παίζει τον ίδιο ρόλο, που χάραξε ο Καρατζαφέρης. Ταυτόχρονα τονίζει με κομπορρημοσύνη, ότι σήμερα είναι απαραίτητη, όσο ποτέ,  η παρουσία του στη Βουλή και, ότι στην προηγούμενη Βουλή επιτέλεσε σπουδαίο έργο και άλλα παρόμοια. Το μόνο που πέτυχε ήταν να συμβιβαστεί με το υποταγμένο πολιτικό σύστημα και να αφομοιωθεί από το βρώμικο κατεστημένο.  Ενώ οι ψηφοφόροι τον έστειλαν στη Βουλή για την επανάσταση της «ρήξης & ανατροπής», επιλεκτικά το ξέχασε στη πορεία.
Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυρίζεται, ότι:
Ø τον έριξαν τα συμφέροντα. Ποια συμφέροντα; Αυτά, που υπονοεί  δεν τον έβαλαν στη συγκυβέρνηση; Οι μεγαλοεργολάβοι με τους οποίους συμβιβάστηκε δεν είναι τα συμφέροντα; Αυτοί που τον έβαλαν, αυτοί και τον έβγαλαν;
Ø τον έριξαν οι Αμερικάνοι (λες κι αυτοί ψηφίζουν),  επειδή τάχα προσπαθούσε να φέρει στην Ελλάδα τους Ρώσους (Δανεικά και Νεώριο). Την απάντηση του την δίδει η πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια της Κύπρου να βρει στήριξη στη Ρωσία.
Ø τον αδίκησε η «Singular Logic» στην καταμέτρηση της πρώτης εκλογής που του έδωσε 1,90%. Προχώρησε δήθεν σε επανέλεγχο, αλλά τον διέκοψε εξ αιτίας της προκήρυξης νέων εκλογών. Σ΄ αυτή την εκλογή όμως η «Singular Logic», παραδόξως δεν τον αδίκησε παρ΄ ότι το κόμμα του πήγε στο 1,58%. Ο εκπρόσωπος του στο Υπ. Εσωτερικών, τι έκανε; Έφτασε το κόμμα μεταξύ φθοράς και αφθαεσίας.
Ø ευθύνονται για την μη είσοδο του στη Βουλή οι προδότες, όπως τους αποκαλεί, Βορίδης, Γεωργιάδης, κλπ, οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα, συνδέοντας την αποχώρηση τους, ότι εκτελούσαν εντολές Αμερικανών, ή εντολές Σαμαρά, ή υπονοούσε ιδιοτέλειες (το απέσυρε νωρίς μόλις τον απείλησαν με μηνύσεις). Είναι αληθές, ότι οι αποχωρήσεις εν ενεργεία Βουλευτών μείωσαν την αριθμητική δύναμη του κόμματος. Τα άλλα είναι αερολογίες.
Οι παραπάνω ισχυρισμοί του είναι αληθείς; ΟΧΙ!!!. Αυτά τα λέει, γιατί δεν έχει την γενναιότητα να παραδεχτεί και να ομολογήσει τα πραγματικά και αληθή αίτια  της μη εισόδου του ΛΑΟΣ στη Βουλή.
Θα μπορούσε να τα αναζητήσει συγκαλώντας μια κλειστή ολιγάριθμη (το πολύ 10)  σύσκεψη, αποτελούμενη από πρ. Βουλευτές, έμπειρα και με πολιτική σκέψη στελέχη και φίλους του έμπειρους δημοσιογράφους, με μοναδικό θέμα: «Τα αίτια της ήττας».  Θα ακούγονταν πολλές και χρήσιμες απόψεις,  αρκεί να τους άκουγε και να τους έβλεπε στα μάτια. Ο Καρατζαφέρης όφειλε, με θάρρος και ειλικρίνεια να καταθέσει ενώπιον τους,  τους πραγματικούς λόγους  της ήττας, που τους ξέρει πολύ καλά Δεν είναι αυτοί οι λόγοι πού ισχυρίζεται δημόσια. Τα πραγματικά αίτια έχουν να κάνουν με τις ιδιοτέλειες του, τις αρρωστημένες φιλοδοξίες  του, την χαμηλότατου επιπέδου αυλή που έφτιαξε, την απαξίωση στελεχών με εμπειρία, γνώσεις και ικανότητες, τις κολοτούμπες των λόγων του και άλλα πολλά, που οδήγησαν τους ψηφοφόρους του σε άλλα κόμματα.
Διαμαρτύρεται, γιατί αντιγράφουν τις ιδέες του (ασφαλιστικά ταμεία, ΜΟΜΑ, ΑΟΖ, Λαθρομετανάστες, κλπ) ο Σαμαράς, ο Καμμένος και η ΧΑ. Αυτές τις ιδέες τις εξέφραζε «νερόβραστα» και δεν φρόντισε, πρωτίστως να κατοχυρώσει το Copyrights, μετατρέποντας τις σε προτάσεις νόμων στη Βουλή και δευτερευόντως να τις αναδείξει δυναμικά, ώστε να αποδειχθεί το πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον του για τους πολύπαθους πολίτες.
Προσπαθεί να αναγεννήσει το κόμμα του μονοπωλώντας τον  πατριωτισμό. Ξέχασε όμως ότι το πατριωτικό κόμμα εκ παραδόσεως στελεχώνεται και ακολουθείται από οπαδούς και φίλους ΔΕΞΙΟΥΣ. Σήμερα του έφυγαν όλοι οι δεξιοί – πατριώτες, επειδή τους εξαπάτησε πολιτικο-ιδεολογικά. Συνεχίζει να μιλάει για πρόγραμμα περί «κατσίκας», ΜΟΜΑ, αντιμνημονίων, κλπ. Μα, αυτά προέβαλλε  προεκλογικά και καταψηφίστηκε. Με αυτά, που επαναλαμβάνει και με τους αποτυχημένους κεντροαριστερούς, που μαζεύει νομίζει, ότι θα ανασυγκροτήσει το κόμμα και θα διεκδικήσει την επανείσοδο του στη Βουλή; Για να επανέλθει στη Βουλή χρειάζονται ψήφοι και αυτές πέφτουν θετικά στη κάλπη, αν οι ψηφοφόροι ΠΕΙΣΘΟΥΝ για τις ειλικρινείς και αγνές προθέσεις ασκήσεως Εθνικής πολιτικής, να ψηλαφίσουν μια σωστή οργάνωση κόμματος και όχι «γιουρούσι», να διαβάσουν πειστικές προτάσεις εξόδου από την κρίση, τις οποίες δεν είχε,  όταν συγκυβερνούσε και δεν έχει ούτε και τώρα.
Επίσης οι ψηφοφόροι και οι εν δυνάμει ψηφοφόροι περιμένουν από τον Καρατζαφέρη εξηγήσεις για τα δικά του λάθη, πως για παράδειγμα:
Ø από αντιμνημονιακός, κατάληξε σε συγκυβέρνηση εφαρμογής μνημονιακών εντολών,
Ø από «καβαλάρης» έστω στη συγκυβέρνηση με αέρα και τα φώτα επάνω του, τυφλώθηκε και τον πήρε ο άνεμος.
Ø από «ρήξη και ανατροπή», συμβιβάστηκε  με τα συμφέροντα,
Ø από Δημοκράτης, μετατράπηκε σε Λουδοβίκο,
Ø από κατήγορος της αδιαφάνειας, έγινε λογιστής του κόμματος με στεγανά,
Ø από τους άριστους του καταστατικού, κατάντησε το κόμμα «κέντρο διερχόμενων»,
Ø από γιός σανοπώλη, έγινε ο πλουσιότερος πολιτικός,
Ø τα συμφέροντα και οι Αμερικάνοι, που πολέμησε, όπως ισχυρίζεται  του στέρησαν την είσοδο στη Βουλή, στις επόμενες εκλογές  θα του επιτρέψουν να ξαναμπεί στη Βουλή και να ξαναμπερδεύεται στα πόδια τους.
Η ευθύνη της ήττας είναι ολοκληρωτικά δική του. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι αστεία έως γραφικά. Οι ακροατές δεν πείθονται και εάν συνεχίσει να τα λέει,  στις επόμενες εκλογές δεν θα περάσεις ούτε το 1% και τότε «η εσχάτη πλάνη μείζων της πρώτης».

Νίκος Σχοινάς
πρ. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...