Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Από «το τιμολόγιο του τρόμου», στο Γερμανο-εντελούμενο σκλαβομεροκάματο των 265 ευρώ .





Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία της Ελλάδας, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" επικαλούμενη δηλώσεις επιφανούς Έλληνα ακαδημαϊκού.

«Επισήμως, η Ελλάδα χρωστάει 313 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η μισή αλήθεια», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη τις δηλώσεις του διακεκριμένου  Έλληνα ακαδημαϊκού Γιώργου Βάμβουκα.  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του το πραγματικό χρέος των Αθηνών είναι το διπλάσιο καθώς ανέρχεται σε 605 δισ. ευρώ.

Στο επίμαχο άρθρο, η γερμανική εφημερίδα παρουσιάζει το "τιμολόγιο του τρόμου", όπως το ανέλυσε ο Γ. Βάμβουκας. Υπενθυμίζεται ότι, στις 14 Μαΐου ο Έλληνας καθηγητής κατηγορούσε στην εφημερίδα "Bild" την ελληνική κυβέρνηση για διγλωσσία . " Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί δύο γλώσσες: τη μία εντός της χώρας και την άλλη στο εξωτερικό", είχε πει τότε ο Έλληνας καθηγητής .

Επιπλέον, ο Γ. Βάμβουκας, είχε υποστηρίξει ότι η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα στον ελληνικό λαό . "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Το συνολικό χρέος των Αθηνών δεν είναι περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια ευρώ".

Το "τιμολόγιο του τρόμου":

1.Το επίσημο χρέος στην Ελλάδα είναι 317 δισεκατομμύρια ευρώ.
2.Τα δάνεια και το χρέος του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων οργανισμών και εταιρειών, ανέρχονται σε 78 δισεκατομμύρια ευρώ.
3.Οι δαπάνες για τα επονομαζόμενα swaps, είναι 140 δισεκατομμύρια.
4.Τα κρατικά ομόλογα , τα οποία δεν δηλώνονται, είναι 65 δισεκατομμύρια ευρώ.
5.Το υπόλοιπο χρέος στον ιδιωτικό τομέα είναι πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...