Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το μοναστήρι να είναι καλά, και… καλόγεροι… υπάρχουν



Σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου επιβεβαιώνεται η τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τσίπρα και υπογραμμίζεται ότι "Στο πλαίσιο κατασκευής συστήματος μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Του Ρώσου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να εξετάσει το ζήτημα παροχής άμεσης χρηματοδότησης σε ελληνικές δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θα ενεργοποιηθούν στο έργο αυτό».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης "Συζητήθηκαν και οι περαιτέρω διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα" και όπως ανέφεραν πηγές του Μαξίμου δόθηκε στην ελληνική πλευρά η διαβεβαίωση πώς "Ότι χρειαστεί η Ελλάδα θα το έχει" και βέβαια εννοούσαν ότι σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές θα υπάρξει μηχανισμός άμεσης χρηματοδότησης.
To σχέδιο προβλέπει την έκδοση από την Ελλάδα corporate bonds για το έργο του αγωγού τα οποία θα αγοράσουν μεγάλες ρωσικές τράπεζες όπως η Vnestor Economy Bank, η VTB, η Gazprom Bank και άλλες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν φτάσει στην τελική ευθεία για τη σύναψη της σύμβασης του ομολόγου.
Για το σκοπό αυτό και για τις περαιτέρω συζητήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου βρισκόταν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας αρμόδιος για τις οικονομικές σχέσεις Σεργκέι Στόρτσακ.
Ο ίδιος έχει και ένα ρόλο συντονιστή της ρωσικής κυβέρνησης με τις τράπεζες, ενώ εκπροσωπεί και τη Ρωσία στο Fund (τύπου ΔΝΤ) που δημιουργούν οι χώρες που αποκαλούνται και BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Συνολικά το ρωσικό υπουργείο Οικονοομικών διά του υπουργού Α.Σιλουάνοφ έχει διαβεβαιώσει την ελληνική πλευρά ότι "υπάρχει ένα κονδύλι μέχρι 10 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση" για την ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας ως προκαταβολή για το έργο...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάζω στοίχημα ότι η ΜΟΜΑ θα έχει προμήθεια 2-3 δις στις ΗΠΑ. Όταν ακούγεται Ρωσία πέφτουν λεφτά προς ΗΠΑ

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΙΣ ΜΩΡΕ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ; ΣΕ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΣΑ 'Η ΕΠΑΘΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΚΑΨΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΣ;

Ixnos είπε...

Τιποτα απο ολα αυτα.Απλα πηγα πέντε μέρες στην Κυπρο για ν δω τα παιδιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...