Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Καταπέλτης η Ζωή στον ΣΚΑΙ





«Δεν υπάρχουν ρήξεις και ρήγματα και καπετανάτα» είπε σχετικά με τις ενστάσεις της για τη συμφωνία στα κομματικά όργανα λέγοντας ότι είναι άστοχο να προσπαθεί να κάνει κάποιος ερμηνείες με βάση διαρροές. «Δεν έχω λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής. 
Το «με ένα άρθρο και ένα νόμο» ήταν απάντηση στα νομοθετήματα με 800 άρθρα της κυβέρνησης Σαμαρά το Νοέμβριο του 2012. «Η διαδικασία κατάργησης ολόκληρου του νομοθεσιακού πλαισίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα» επισήμανε η κυρία Κωνσταντοπούλου.
«Το Μνημόνιο είναι αντιδημοκρατικό καθεστώς, είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία, πρέπει να παύσει να υφίσταται στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» τόνισε.
«Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται, δεν κλονίζεται παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες εκείνων που έχουν συμφέροντα από τη συνέχιση του Μνημονίου. Η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε» σημείωσε.
«Αν υπήρχε συμφωνία και σύγκλιση θα το ήξερε πρώτος ο ελληνικός λαός. Ο υπουργός Οικονομικών κάνει εκτιμήσεις μόνο για την πορεία των διαπραγματεύσεων» ανέφερε.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «από το πρώτο νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή ξεκίνησε το ξήλωμα του Μνημονίου» λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και η Βουλή διανύουν 100 μέρες και έχουν νομοθετηθεί πράγματα που δεν είχαν νομοθετηθεί την τελευταία πενταετία. Δυνάμεις αγωνίζονται για να μη φέρει η κυβέρνηση και να μην ψηφίσει η Βουλή άλλα μέτρα ανακούφισης. Υπάρχουν κάποιοι που διακαώς επιθυμούν να μπει ξανά Μνημόνιο. Δεν θα μπει ξανά». 
«Οι δανειστές δεν μπορούν να δεχτούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία» πρόσθεσε.«Με δημοκρατικές διαδικασίες θα εξεταστούν τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε για τη συμφωνία που θα συναφθεί, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι «dealer», αλλά πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί αυτούς που την εξέλεξαν. «Ο κ. Τσίπρας αποκλείεται να παραβιάσει με μια συμφωνία τη δημοκρατία» υπογράμμισε.
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής.
Δεν μου είχε ζητηθεί να δώσω τα αποθεματικά της Βουλής. Εστάλη την Παρασκευή από τον κ. Μάρδα μία επιστολή την οποία μπορώ να ερμηνεύσω ως διερευνητική.
Για τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι «παραμένει στις δεσμεύσεις μας. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια αποτύπωση της πραγματικότητας για τον ΕΝΦΙΑ» συμπληρώνοντας ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποια ενημέρωση για νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Μίλησε ακόμα για «μιντιακή προπαγάνδα και επίθεση κατά της κυβέρνησης» ενώ άφησε αιχμές για φοροασυλία και διακριτική μεταχείριση καθεστωτικών ΜΜΕ.
«Κάθε φορά που ανοίγω κάτι, «σκάει και ένα λάστιχο» σχολίασε με νόημα.
 «δεν είναι δημοκρατικές οι δυνάμεις που ασέλγησαν στο Σύνταγμα την περίοδο του Μνημονίου. Ως πρόεδρος της Βουλής έχω υποχρέωση να σέβομαι Σύνταγμα και Κανονισμό της Βουλής. Δεν μπορώ να περιορίζω κοινοβουλευτικές ομάδες και βουλευτές στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτή είναι η Δημοκρατία». Δεν θα με βρείτε σε κανένα πάνελ προεκλογικό ή πολιτικό στο οποίο συμμετείχε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Εκείνοι που πήγαιναν και χαριεντίζονταν πίνοντας τσάι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και μιλώ για τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος δεν έχει εξηγήσει ακόμα γιατί το κόμμα του δεν συμμετέχει στην επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και εκείνοι που έκαναν συνεντεύξεις σε πολιτικά πρόσωπα της Χ.Α. αδιάβαστοι, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Να δώσουν εξηγήσεις και τα κόμματα του Μνημόνιου όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ που επέτρεψαν να θεριέψει ο ρατσισμός με νομοθετήταματα όπως για τα κέντρα κράτησης.
«Για πρώτη φορά η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δημιουργεί την υποχρέωση στην άλλη πλευρά να τοποθετηθεί. Για πρώτη φορά έχουμε δηλώσεις του γερμανού προέδρου, του προέδρου του γερμανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου. Όσα έλεγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν πρόσχημα για μία μειοδοτική συμπεριφορά σε βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Η επιτροπή λογιστικού ελέγχου θα εξετάσει τα πάντα για το χρέος, λέγοντας ότι θα εργαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο, σημειώνοντας ότι «τον Ιούνιο θα υπάρξουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το χρέος».


Ζωή: Η επιτροπή για το χρέος θα διερευνήσει μία προς μία τις δόλιες συμβάσεις δεκαετιών!!


 

Την συμφωνία θα την μάθει πρώτα ο Ελληνικός λαός και όχι οι δημοσιογραφοι της διαπλοκής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...