Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης : Βαίνωμεν προς εκλογάς



Στο σημερινό κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας, iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, προσδιορίζεται το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2015 στο πλαίσιο των «επερχόμενων εκλογών», ως εξής:
«Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα. Όσο κι αν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ και η εγχώρια "πέμπτη φάλαγγα" πιστεύουν ότι είτε θα σύρουν τη χώρα και την κυβέρνησή μας στην υποταγή, είτε θα μας σπρώξουν στην κατάρρευση».
Στο κείμενο αυτό, με τον τίτλο, «Ανάγκη μιας νέας Πρωτομαγιάς-Ούτε βήμα πίσω», που υπογράφει ο κ. Χρήστος Πρεβεζάνος, σημειώνεται ότι «η Πρωτομαγιά του 2015 στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου, δυστυχώς, θυμίζουν σε πολλά τις εργασιακές συνθήκες τις παραμονές της πρωτομαγιάς του 1886», τη στιγμή που «στη χώρα μας, οι λεγόμενοι ‘θεσμοί»’ (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αποζητούν από την κυβέρνησή της χώρας μια συμφωνία με εκβιαστικό , μάλιστα , τρόπο , που δεν θα σέβεται καν την επιβίωση του λαού και ειδικότερα των εργαζομένων , των ανέργων, της νεολαίας , των συνταξιούχων και την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία».
Μετά την Βαρουφάκεια  δημιουργική ασάφεια και τα άλλα ..συναφή ,ολόκληρη την ημέρα χτές, οι πολιτικές ανακοινώσεις για τις εξελίξεις στα οικονομικά οι προσπάθειες της κολοτούμπιας κυβέρνησης για μηντιακή παρουσία είχαν να κάνουν με μία μόνον έννοια. Αυτή του... “έντιμου συμβιβασμού”. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετακίνησε αρκετά πίσω τις κόκκινες γραμμές της, καθιστώντας τις επί της ουσίας “ρόζ” προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στα κράτη της Ευρωζώνης να αρχίσουν να σκέπτονται δήθεν περί συμβιβασμού σε ένα επίσημο πλέον επίπεδο.
Tο χρέος ξαναλέμε είναι μη βιώσιμο , κάτι που δεν έχει “αντιληφθεί” η κυβέρνηση είτε γιατί η διανοητική καθυστέρηση ξεκινάει από τις μικρότερες ηλικίες είτε γιατί δεν θέλει να πιάσει  την καυτή πατάτα με τα χέρια της. Το σίγουρο ακόμη και για τον Σύριζα , είναι πως η Ελλάδα είτε με τον ένα είτε με τον ..άλλο τρόπο θα πληρώσει τα δάνεια της, και τα σκηνικά που βλέπετε ή ακούτε είναι θεατρικά δρώμενα πριν τον τελικό θάνατο. To παιγνίδι παίζεται στο Αγγλικό Δίκαιο, στα SWAPS που θα στήσουν δήθεν για ανάπτυξη, και σε κάθε είδους εγγυήσεις που θα αρπαχτούν από τους δανειστές αντί πινακίου φακής σε περίπτωση χρεοκοπίας. Να θυμίσουμε, ότι αυτό που έλεγε ο Μανώλης Γλέζος για εσωτερικό δανεισμό έγινε με τη μεταφορά των χρημάτων από τις περιφέρειες κ.α στη ΤτΕ. Ωραία κόλπα, “αναπτυξιακά” με αριστερή τσέπη…
H κυβέρνηση με την επιλογή της να μαζεύει ευρώ από όπου υπάρχουν, που δεν είναι τωρινή, αφαιρεί από την οικονομία τη ρευστότητα σε ευρώ, και οδηγεί τη χώρα προς GREXIT αναγκαστικά.
Η ΕΚΤ τα γνωρίζει αυτά, όπως και η κυβέρνηση που δημιουργεί συνέχεια καταστάσεις χαμηλότερης εντροπίας στην οικονομία, την ώρα που το παιγνίδι δεν έχει βιωσιμότητα και ο χρόνος περνάει κατά της Ελλάδας.
Αυτό που κάνει η κυβέρνηση μη θέλοντας να αγγίξει την καυτή πατάτα, είναι έγκλημα πολιτικό και ανθρωπιστικό,  πολύ επικίνδυνο, και θα πέσει πολύ ξύλο.
Το παιγνίδι παίζεται στις εγγυήσεις και αυτό αφορά τα πάντα, κρατικά ομόλογα, SWAPS, κόκκινα δάνεια κλπ. Αγοράζεις φτηνά δικαιώματα και ζητάς τις εγγυήσεις μετά τη χρεοκοπία.
Οι τράπεζες λένε ότι ανήκουν στον κράτος. Είναι φερέγγυο το κράτος; Γιατί τα spreads τριμήνου έχουν φτάσει το 23%;
Ας μας πει η ΕΚΤ και σε ποιά ιδιοκτησία θα περάσουν επισήμως οι δήθεν ελληνικές τράπεζες αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα και ποιοί θα χειρισθούν τις εγγυήσεις των δανείων που έχουν δώσει αυτές στο κράτος;




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβετε με τι ηλίθιους έχουμε να κάνουμε επειδή υπάρχει έλλειψη ρευστού αποφάσισαν ότι ολόκληρη η εναπομένουσα ρευστότητα της αγοράς θα περνάει μέσα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία μάλιστα θα πολλαπλασιάσουν τα έσοδά τους από τις προμήθειες των συναλλαγών με το πλαστικό χρήμα.
Ειδικότερα, ο μποναμάς της Κυβέρνησης προς τις τράπεζες είναι τεραστίων διαστάσεων. Με προμήθεια που ξεκινάει από... το 1,5% και σε ορισμένες περιπτώσεις εγγίζει το 3%, οι τράπεζες μέσω του πλαστικού χρήματος θα βάλουν χέρι σε όλο το εμπόρευμα της αγοράς. Ταυτόχρονα, ελέγχοντας τις αγοραπωλησίες που γίνονται, δεν θα αφήνουν περιθώριο στους εμπόρους να έχουν ανεξόφλητες οφειλές για τα επιχειρηματικά τους (ή άλλης μορφής) δάνεια. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε συναλλαγή που θα ολοκληρώνεται, πρώτα θα πληρώνεται η τράπεζα (προμήθειες, δάνεια) και ακολούθως όλοι οι υπόλοιποι (δημόσιο, υποχρεώσεις προς προμηθευτές, πάγιες δαπάνες κλπ). Οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες.
Ποιος θα επωμισθεί το κόστος χρήσης των μηχανημάτων pos αλλά και για το ύψος προμήθειας που κυμαίνεται γύρω στο 1,5% της τράπεζας ανά συναλλαγή; Ένα κόστος αρκετά υψηλό στα ήδη τεράστια πάγια που καλείτε ο επιχειρηματίας να πληρώσει.
Ποια θα είναι η διαδικασία στις περιπτώσεις που οι πελάτες δεν διαθέτουν κάρτα συναλλαγής; Παράδειγμα οι Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 80% από αυτούς δεν είναι εξοικειωμένοι με την πιστωτική κάρτα παρά μόνο με μετρητά; Tο ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους καταναλωτές μεγαλύτερης ηλικίας.
Oι τύποι είναι για τα μπαζα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...