Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τρέμε…. Μπόμπολα.



Εκατοντάδες μηχανήματα για τις νεοσυσταθείσες ΜΟΜΑ (ΔΙΔΕΡΓΩΝ) που αποφάσισε το ΥΠΕΘΑ πρόκειται να προσφερθούν δωρεάν από τη Ρωσία.
Κατόπιν ελληνικού αιτήματος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο στο οποίο η ρωσική πλευρά απάντησε καταφατικά η Ρωσία θα προσφέρει στις τέσσερις νέες ΜΟΜΑ εκατοντάδες μηχανήματα (εκσκαφείς, γεωπροωθητές, φορτηγά και γενικώς οχήματα οδοποιίας παντός τύπου) εντελώς δωρεάν για τον εξοπλισμό των τεσσάρων νέων κλιμακίων Δημόσιων Έργων του Στρατού.
Τα κλιμάκια αυτά θα βρίσκονται στο Λουτράκι, τη Λάρισα, τη Θράκη και τη Μακεδονία.
Η εξέλιξη λύνει τα χέρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των ΜΟΜΑ με μηχανήματα.  
Με το άρθρο 18 του Ν. 2026/92  η υπηρεσία καταργήθηκε και διαλύθηκε πρακτικά προς όφελος των ιδιωτών εργολάβων.
 Στην επάρατη δεκαετία του ’90 μετά  από  έντονες πιέσεις μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεκδοτών, η κυβέρνηση αποφάσισε με το Ν.2026/92 την διάλυση των ΜΟΜΑ. Το πολιτικό προσωπικό είτε συνταξιοδοτήθηκε είτε αποσπάσθηκε σε άλλους τομείς του Δημοσίου επιβαρύνοντας βέβαια τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο.  Έτσι οι ΜΟΜΑ οι οποίες πρακτικά έχτισαν όλη την μεταπολεμική Ελλάδα πέρασαν στην ιστορία.
Τώρα η ρωσική βοήθεια έρχεται σε μια στιγμή που οι τέσσερις υπηρεσίες ΔΙΔΕΡΓΩΝ επανεργοποιούνται για να ξαναπιάσουν δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...