Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Διαγκωνίζονται για το ποιος είναι, ποιο πολύ …εβραιόφιλος.



Βρε μανία που έχει πιάσει όλους με τους εβραίους και τα…. ολοκαυτώματα τους ? Για τους παλαιστινίους δεν βλέπουμε το ίδιο ενδιαφέρον.

Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στα κόμματα η αναβολή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Ολοκαυτώματος; στην Καβάλα για τους 1.484  Εβραίους, που θανατώθηκαν από τους ναζί.
Το Σάββατο (16/05) τα περισσότερα κυνοβουλευτικά κόμματα πήραν θέση για το θέμα, κατακρίνοντας την συγκεκριμένη απόφαση που αποδίδεται στο δήμο Καβάλας.
ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή της ιστορικής μνήμης
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Η ματαίωση της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα προσβάλλει την ιστορική μνήμη και τους δημοκρατικούς και αντιναζιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού.
Είναι μία πράξη που υποδαυλίζει τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι ανεκτή"
ΑΝΕΛ: Ρατσιστική η απόφαση της αναβολής
Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων, η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε: "Είναι τουλάχιστον ακατανόητοι και απαράδεκτοι οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε η δήμαρχος Καβάλας και υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο ώστε να ματαιωθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας είναι ρατσιστική και άκρως προσβλητική για τη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της πόλης που βρήκαν τραγικό θάνατο στους θαλάμους αερίων των ναζί. Εκθέτει όχι μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας αλλά και την ίδια την εικόνα της πόλης διεθνώς.
Κατά συνέπεια πρέπει να ανακληθεί άμεσα".
ΝΔ: Καμία ανοχή σε φαινόμενα αντισημιτισμού
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, επεσήμανε: "Η ανοχή της Νέας Δημοκρατίας σε φαινόμενα αντισημιτισμού είναι μηδενική.
O Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο Πρωθυπουργός, που δεν δίστασε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, όχι απλώς με λόγια, αλλά και με έργα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο σχετικός νόμος με τον οποίο τιμωρείται η άρνηση, αλλά και η άμεση ή έμμεση υποτίμηση του Ολοκαυτώματος.
Διάταξη, που επίσης προκάλεσε, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιδοκιμασία από ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς.
Κατά συνέπεια, αποδοκιμάζουμε κάθε ενέργεια, όπως αυτή που αποδίδεται στο Δήμο Καβάλας, και αναμένουμε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με τρόπο που να τηρείται απολύτως η κείμενη νομοθεσία και επίσης με πνεύμα που να αναδεικνύει, αντί να υπονομεύει, ανάλογους εορτασμούς μνήμης του Ολοκαυτώματος".
Ποτάμι: Να ζητήσουν συγγνώμη και να αναθεωρήσουν
Η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει: "Με μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, μετά από σχετική εισήγηση της Δημάρχου, κυρίας Δήμητρας Τσανάκα, να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Κυριακή τελετή των αποκαλυπτηρίων μνημείου προς τιμήν των Καβαλιωτών θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Ως δικαιολογία η Δήμαρχος προέβαλε ότι το μνημείο κατά τη γνώμη της είναι «αντιαισθητικό». Σύμφωνα όμως με σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος (ΚΙΣΕ), μόλις την Πέμπτη η Δήμαρχος διεμήνυσε τηλεφωνικά την αντίρρησή της σχετικά με τη χάραξη του Άστρου του Δαυίδ στο μνημείο και ζήτησε να αφαιρεθεί από αυτό το σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας προκειμένου να μην ματαιωθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του.
Ο Τομέας Δικαιωμάτων του Ποταμιού καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας, όπως αυτή προστατεύεται κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος, το οποίο εγγυάται την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Η απόφαση αυτή προσβάλλει πρωτίστως τη μνήμη των Καβαλιωτών Εβραίων που έφυγαν από την πόλη με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί φορώντας αυτό ακριβώς το σύμβολο το οποίο η Δήμαρχος Καβάλας δεν επιθυμεί να χαραχθεί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.
Η απόφαση όμως αυτή είναι και άδικη για τους πολίτες της Καβάλας, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι δεν συμμερίζονται τις απόψεις της διοίκησης του Δήμου, τιμούν τη μνήμη των συμπολιτών τους που χάθηκαν βίαια και διώχθηκαν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, και ήδη αντιδρούν και τοποθετούνται δυναμικά κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
Καλούμε και εμείς τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους, να ζητήσουν συγγνώμη από τους συμπολίτες μας τους οποίους προσέβαλαν με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά τους και να προχωρήσουν κανονικά στα αποκαλυπτήρια του μνημείου όπως ακριβώς αυτό έχει φιλοτεχνηθεί. Κυρίως όμως, εφιστούμε την προσοχή όλων στα επικίνδυνα φαινόμενα μισαλλοδοξίας, φανατισμού και πατριδοκαπηλίας που δυστυχώς εμφανίζονται σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης και διαμορφώνουν ένα κλίμα που δεν τιμά την Ελληνική Δημοκρατία και τους λειτουργούς της".
ΠΑΣΟΚ: Ακραία και αποτρόπαια αντισημιτική πράξη
Ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε: "Κάθε δημοκρατικός πολίτης της χώρας οφείλει να καταδικάσει τις ενέργειες της δημάρχου Καβάλας και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η προσβολή της μνήμης των Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας αλλά και των θρησκευτικών τους συμβόλων είναι ακραία και αποτρόπαια αντισημιτική πράξη.
Οι πολίτες της Καβάλας έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους και την ιστορία να απαιτήσουν να ανατραπεί αυτή η απόφαση που εκθέτει και ντροπιάζει τις δημοκρατικές μας παρακαταθήκες".

Αναβλήθηκαν τα αποκαλυπτήρια, 'δεν είμαι φασίστρια' λέει η δήμαρχος



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μας εχουν πρηξει με το ολοκαυτωμα και καλα ηταν 6 εκατομμυρια εβραιοι ,πως ειναι δυνατον αφου τωρα στο ισραηλ ειναι επτα εκατομμυρια ;βαλε και 2 να ειναι διασκορπισμενοι ,με τα σημερινα δεδομενα ,φανταστητε το 45 ποσοι ηταν; ολο ψεματα οι οβριοι .To ολοκαυτωμα των ελληνων δεν το λενε ,γιατι πισω απο καθε πολεμο πισω απο καθε γενοκτονια πισω απο καθε αλωση που υπεστη η πατριδα μας ,ακομη και τωρα με του λαθροφονιαδες που γεμισε η ελλαδα υπαιτιοι ειναι αυτα τα σκυλια οι οβραιο οπως τους ελεγε και η γιαγια μου .καλο θα ηταν να προσεχει η δημαρχος της καβαλας τι τρωει τι πινει και πως κινειται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...