Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Έλεος ρε βλαμμένοι .Τι μαλακίες είναι αυτές που λέτε;



Ο κ. Δραγασάκης ανέθεσε στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα που συμμετέχουν Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία και Ν. Αφρική. Η σαφής πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας διατυπώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Δραγασάκης με το ΔΣ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Όμως δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο η Ελλάδα με την Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS  εφ’ όσον υπάρξει συμφωνία με αυτήν, δήλωσε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Ο οικονομολόγος, τραπεζίτης της ΠΕΙΡΑΙΩΣ  και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά και άλλους τρόπους για να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι μία τέτοια συμφωνία δεν θα έβλαπτε κανέναν.
«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μία λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS», και διευκρίνισε ότι ο ίδιος απλώς ανέλαβε να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή συνεργασία και να ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τα BRICS, o κ. Ρουμελιώτης υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...