Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κοτζιάς: Ο… θεός και ο …Αλλάχ ήταν ….ταβλαδόροι.



Ποιο τουρκόφιλος πεθαίνεις. Εμείς του βάλαμε Φώτο με αποτέλεσμα από την ζαροπαιξία . Σφαγές  μη ζαροπαικτών Αρμενίων .
Ο παλάντζα υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισκέφθηκε την Τουρκία στις 13 Μαΐου, αφού τραγούδησε χέρι-χέρι με τον τούρκο ομόλογό του το «We Are The World», μίλησε στην εφημερίδα «Χουριέτ» για τις σχέσεις των δύο χωρών, μπλέκοντας τον Θεό λέγοντας ότι εκείνος όρισε να γειτονεύουν οι δύο χώρες, ακυρώνοντας τις σφαγές τόσων Ελλήνων αλλά και άλλων εθνοτήτων που κατηγορούν τον τουρκικό δεσποτισμό για γενοκτονίες.

Συγκεκριμένα, ο ξεφτίλας δήλωσε: «Ο Θεός έδωσε την ευκαιρία στις δύο χώρες να γειτονεύουν, πήρε την απόφαση να βρίσκονται στο ίδιο μέρος του κόσμου. Ο Θεός έπαιζε τάβλι και έριξε εξάρες για την Ελλάδα και την Τουρκία. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε θετικά τα καλά αποτελέσματα του Θεού στο τάβλι».
 
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στη συνέντευξή του ότι δήλωσε στην τουρκική αντιπροσωπεία πως οι δύο λαοί δεν θα πρέπει να μείνουν αιχμάλωτοι της Ιστορίας, αλλά, αντίθετα, να χρησιμοποιήσουν την Ιστορία ως ένα θετικό στοιχείο για το μέλλον.
 
Ποιο μέλλον; Αυτό της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου; Του τουρκικού Προξενείου της Θράκης; Των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο; Της τουρκικής απαίτησης για τεμένη σε Ελλάδα και Θεσσαλονίκη;
 
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας με ελικόπτερο στα Ίμια, ο Νίκος Κοτζιάς έσπευσε να καθησυχάσει τους «φίλους» μας, δηλώνοντας ότι ο Πάνος Καμμένος, έριξε ένα στεφάνι στη θάλασσα για τους Έλληνες αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους, σε μια κίνηση σεβασμού και όχι ως επιθετική ενέργεια και συμπλήρωσε, ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί την Τουρκία πριν από τον  προσεχή Δεκέμβριο στο πλαίσιο καθησυχαστικών διμερών συνομιλιών.
 
Ο Νίκος Κοτζιάς πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση στο σύνολό της έχει καλές προθέσεις σε ό,τι αφορά την γειτονική χώρα.

Είναι άλλο η προσεκτική διπλωματία αποφυγής εντάσεων και άλλο η υποτακτικότητα απέναντι σε ένα κράτος, με το οποίο δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ συνεννόηση χωρίς να παραβιαστούν εθνικά συμφέροντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...