Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Έξαλλη η Μερκελ με το «ξεβράκωμα» της από τον Βαρουφάκη.



Το ότι οι ξεκωλιάρηδες δεν κρατούν πρακτικά των συνεδριάσεων τους που κρίνουν το μέλλον πολλών χωρών για να μην μαθαίνει κανείς τι συνωμοτούν, δεν τους ….κάνει έξαλλους.
Η γερμανική κυβέρνηση «αρνήθηκε» να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα επρόκειτο να αγοράσει ελληνικό χρέος, αλλά εμποδίστηκε από το Βερολίνο.
Εξάλλου, ερωτώμενος σχετικά με τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις οποίες συμμετείχε, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βαϊσγκέρμπερ περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν θα σχολιάσω, μιλάει από μόνο του. Οι συνεδριάσεις ήταν εμπιστευτικές και κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα πω περισσότερα».


«Δεχόμουν πιέσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλους εταίρους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Γιανης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προχωρώντας στην αποκάλυψη πως βασικό «όπλο» της Αθήνας θα ήταν η απειλή για αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων, αξίας 27 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο κ. Βαρουφάκης είπε μάλιστα ότι ενώ εκείνη την περίοδο η Αθήνα είχε έλθει σε συμφωνία με την Κίνα για δανειακή στήριξη, η συμφωνία «ανετράπη με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο» στο Πεκίνο.
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αποφάσισε να ηχογραφήσει τις συνομιλίες στο Eurogroup ώστε να θυμάται τί ειπώθηκε για να μπορεί να ενημερώνει με ακρίβεια την κυβέρνηση και τη Βουλή, όμως δεν αποκλείει οριστικά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμέντα στο μέλλον.
«Δε γνωρίζω να σας πω, δεν έχω στόχο να τα χρησιμοποιήσω προς το παρόν», λέει χαρακτηριστικά.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοτσολιάδες στενοχωρήθηκαν για την συνέντευξη του και προσπαθούν να γελοιοποιήσουν το θέμα σε στυλ… Έλα μωρέ ο Βαρουφακης τα είπε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...