Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εμείς απλά ελπίζουμε πως μέχρι τότε, θα έχει έρθει η Βερμαχτ να μας… ξεκουράσει.



Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300-400.000 μεταναστών μέσα στην Αθήνα έθεσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα, στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία, την στιγμή που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο 400.000 Έλληνες πολίτες λόγω πλειστηριασμών. .
Το αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα». Υπενθυμίζεται πως η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ ήταν ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην Ελλάδα και χθες. «Η Σένγκεν είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης», παραδέχθηκε, μετά την 8ωρη σύσκεψη. «Εάν δεν κατορθώσουμε να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, τα ελληνοτουρκικά σύνορα, το εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης θα μετακινηθεί προς την κεντρική Ευρώπη», απείλησε προσερχόμενη στη σύνοδο.
Και δεν ήταν η μόνη. «Εάν μία χώρα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να περιορίσουμε τις σχέσεις της με τη ζώνη Σένγκεν. Εάν δεν ελέγχεις τα σύνορά σου, θα υπάρξουν συνέπειες για την ελεύθερη κυκλοφορία», είπε από την πλευρά του ο Σουηδός ομόλογός της, Αντερς Ιγκεμαν, ενώ και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, κάλεσε την Ελλάδα «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου…. εάν έρθουν εγκαίρως οι φούρνοι της siemens.

Ο κ. Μουζάλας διέψευσε ότι τέθηκε θέμα για μη επαρκή φύλαξη των συνόρων από την Ελλάδα με εξαίρεση, όπως είπε, την Αυστριακή υπουργό- και τόνισε ότι η θέση της Frontex, όπως εκφράστηκε στη Σύνοδο, ήταν «αθωωτική» για την Ελλάδα, αφού, όπως σημείωσαν, «η θάλασσα δεν είναι αγρός». Ανέφερε ότι η προθεσμία για τις 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  είναι αντικειμενική. Αναγνώρισε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά εκτίμησε ότι θα ξεπεραστεί και πως οφείλει η χώρα να το αντιμετωπίσει. Όπως ανακοίνωσε, θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά….. διότι θα έχουν έρθει και μπουλντόζες για την …επιχωμάτωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...