Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο ΜΑΝΟΣ, ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ



Ο Στέφανος Μάνος, ήταν Υπουργός Οικονομικών (’92-’93) της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εκ των βασικών σχεδιαστών της οικονομικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, της εποχής του επ΄ ονομαζόμενου «βρώμικου ΄93».  Για όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά για τα “μάτια” της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens. Τότε, που ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Οικονομικών Στέφανος Μάνος αντιδρούσαν στην ανάθεση σύμβασης ενός εκατ.100 χιλιάδων ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ από τη Siemens. Μια αντίδραση, που ανάγκασε τον καλοθελητή συμφερόντων Αντώνη Σαμαρά, να οδηγήσει τον Βουλευτή της ΝΔ Συμπιλίδη σε ανεξαρτητοποίηση (χωρίς να παραιτηθεί) με αποτέλεσμα να απολέσει η κυβέρνηση της ΝΔ τη δεδηλωμένη ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 εδρών και να πέσει, φέρνοντας εκ νέου τα πιράνχας του ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία. Στη συνέχεια ο Γιώργος Συμπιλίδης έγινε γενικός διευθυντής της ΠΟΛΑΝ, του πολιτικού κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.

Υποστηριχτής του Κυριάκου ο Μάνος ελέω Σαμαρά

Θα μου πείτε γιατί πάλι θυμήθηκα το “βρώμικο ΄93”!! Μα γιατί αυτό το διαχρονικά διεφθαρμένο πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας συνέχεια ανανεώνεται ανακυκλούμενο από τις στάχτες του, προκειμένου να προωθεί τα ξένα συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος και των πολιτών της.  
Μετά λοιπόν, της “εκλογής” Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε από τον “πολιτικό τάφο του” ο Στέφανος Μάνος και έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο, με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι η επικράτηση του δικαιολογεί ελπίδες. 
Μέχρι αυτού του σημείου κανένα πρόβλημα. Ο Στέφανος Μάνος, Μητσοτακικός ήταν, Μητσοτακικός μένει. Τι το περίεργο να χαρεί που στο τιμόνι της ΝΔ βρίσκεται πάλι ένας Μητσοτάκης.
Το ύποπτο, το περίεργο και το αισχρό, βρίσκεται αλλού!! Πως αυτή η ανέλιξη του Κυριάκου στην αρχηγεία της ΝΔ έγινε διά μέσω του Αντώνη Σαμαρά και της πολυεθνικής εταιρείας Siemens που “το βρώμικο ΄93” έριξαν την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η αφωνία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Στέφανου Μάνου

Μετά την πτώση της κυβέρνησής του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην προεκλογική περίοδο που ακολούθησε την εποχή εκείνη, χάλασε τον κόσμο καταγγέλλοντας τον Αντώνη Σαμαρά: «Ε, τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ο Συμπιλίδης ήρθε κρυφά σαν κλέφτης από την πίσω πόρτα για να ρίξει την κυβέρνηση. Όλα αυτά δεν είναι ομαλά. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπήρξε συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων. Η “Πολιτική Άνοιξη” δεν πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Η ΠΟΛΑΝ ένα στόχο μπορεί να έχει, να βλάψει τη ΝΔ βοηθούντος και του εκλογικού νόμου. Άρα, αυτή την ώρα η ΠΟΛΑΝ γιατί ρίχνει τη ΝΔ; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί… Η πολιτική της ΝΔ στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ έπληξε κατεστημένα συμφέροντα και υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι είχαν λόγους να ρίξουν τη ΝΔ (συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο)».    
Αλλά, μετά το αρχικό του ξέσπασμα το ΄93 και τις καταγγελίες του, στη συνέχεια ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και για πολλά χρόνια, έπαψε να διατυμπανίζει, αυτό που στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ το ΄93 στο ΣΕΦ, το πλήθος κραύγαζε: «αλήτη, προδότη, Σαμαρά».   
Έτσι, αρχικά το 2004 δεν άσκησε κανένα βέτο στην επανάκαμψη του Σαμαρά στην πολιτική και τη ΝΔ, διά μέσω των ευρωεκλογών. Όπου ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ευρωβουλευτής. Kαι στη συνέχεια βουλευτής της ΝΔ, πρόεδρός της και Πρωθυπουργός. Όμως, ποιος γνωρίζει πως οι ζυμώσεις επαναφοράς Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο έγιναν με εκπροσώπους της Siemens στην Κηφισιά;      
Ωστόσο, η απενοχοποίηση του Σαμαρά και του βρώμικου πολιτικού παρελθόντος του, έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Μπροστά από την εποχή της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, τον Φεβρουάριο του 2013. Τότε, πολλοί είχαν πιστέψει πως θα τολμούσε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ να αναφέρει τους πραγματικούς προδότες και τους λόγους της ανατροπής της κυβέρνησής του. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης ήταν υποχρεωμένος να σιωπήσει, ελέω του πολιτικού μέλλοντος του Κυριάκου. Και μετά τη νέα αφωνία Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κυριάκος έγινε υπουργός στον πρώτο ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση Σαμαρά!!
Η ίδια πολιτική αφωνία υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια και από πλευράς του Στέφανου Μάνου. Ο οποίος δεν ένιωσε ποτέ την υποχρέωση, να κατονομάσει ευθέως τους προδότες και τα ανταλλάγματα που εισέπραξαν προκειμένου να ρίξουν τότε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο, όπως ακριβώς δρομολογήθηκε η αναρρίχηση του Σαμαρά στα ύπατα αξιώματα, το ίδιο ακριβώς δείχνει να συμβαίνει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Γιατί, στην Πατρίδα μας, ο ξένος παράγοντας “υφαίνει” την ανάδειξη του εκάστοτε κυβερνήτη, πολλά χρόνια πριν!! 

Ο βρώμικος ρόλος της Siemens

Με την ευκαιρία, θα σας παρουσιάσω για άλλη μια φορά την καταλυτική, αισχρή και πρόστυχη παρέμβαση της Siemens “το βρώμικο ΄93” που σηματοδότησε λίγες μέρες μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μπροστά λοιπόν, στην “αντίσταση” του υπουργού Οικονομίας Στέφανου Μάνου να αναθέσει το έργο της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ στη Siemens, η γερμανική εταιρεία απέστειλε στον Υπουργό, επιστολή στις 27 Αυγούστου 1993, όπου μεταξύ των άλλων του εφιστούσε την προσοχή πως εάν δεν της ανατεθεί το έργο, κινδυνεύουν με απόλυση οι περίπου 500 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη!!
Ακολούθως, ο εκβιασμός της Siemens συνεχίσθηκε με την αποστολή νέας επιστολής, με ημερομηνία 30 Αυγούστου 1993, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έλεγε: «Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – ΕΠΕΙΓΟΝ- 30/8/1993. Κατακύρωση Διεθνούς Διαγωνισμού ΟΤΕ 1΄100 χιλιάδων ψηφιακών παροχών (Διαγωνισμός ΟΤΕ υπ΄ αρ. 7753/93).
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στ.Μάνο, θεωρούμε πλέον, απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση. Συνημμένα σας αποστέλλουμε και την σχετική απαντητική επιστολή μας από 27/8/93 προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς».

Συμπέρασμα   

Φαντάζομαι, όλοι αντιλαμβάνεσθε, το πώς στήνονται τα πολιτικά παιχνίδια στον τόπο μας. Και κάποιοι αφελείς πολίτες συνωστίζονται, ταλαιπωρούνται, προκειμένου να “αγγίξουν” τον μελλοντικό κυβερνήτη της χώρας μας. 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...