Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Επιτέλους μετά από καιρό, κάποιοι θα πάρουν οπλική…μίζα.



H απάντηση στην προμήθεια από την Τουρκία του ρωσικού αντιαεροπορικού/αντιβαλλιστικού συστήματος S-400 που θα μπορούσε να προκαλέσει ολική ανατροπή στο ισοζύγιο αεροπορικής-και όχι μόνο-ισχύος στο Αιγαίο, φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα έντονη από την πλευρά της Ελλάδας: Η αναβάθμιση των πυραύλων ATACMS του ελληνικού Πυροβολικού σε αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους με το πρόγραμμα μετατροπής τους σε ASBM που έχει ανάλογες δυνατότητες με αυτές του κινεζικούς DF-21D. 
 Υπεύθυνο για τη μετατροπή είναι το Γραφείο Στρατηγικών Ικανοτήτων (Strategic Capabilities Office / SCO) του Αμερικανικού Πενταγώνου, αποστολή του οποίου είναι να επεξεργάζεται υπάρχοντα οπλικά συστήματα στο αμερικανικό οπλοστάσιο και να επιχειρεί με απλές και οικονομικές παρεμβάσεις τη μετατροπή τους ώστε να βελτιώνονται οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες, με την επέκταση της χρήσης τους και σε άλλα πεδία.
Το SCO μετέτρεψε τον ATACMS σε αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο με την τοποθέτηση ενός ανιχνευτή (seeker) στο ρύγχος, ο οποίος του επιτρέπει να εντοπίζει κινούμενες μονάδες επιφανείας και να τις προσβάλλει σε μέγιστο βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.
Οι Αμερικανοί διαβεβαίωσαν την ελληνική πλευρά ότι πλέον οι ATACMS θα μπορούν να προσβάλλουν και κινούμενους θαλάσσιους στόχους με ταχύτητες μέχρι και 40 κόμβους την ώρα!

 

Στο υπουργείο Άμυνας να κόψουν το ποτό το πρωί. Με τη ζέστη τους χτυπάει...

ΜΠΟΥΡΔΕΣ όσα γράφονται για τους ΑTACMS του Ελληνικού πυροβολικού και τον επιπλέον "ανιχνευτή" που θα τοποθετηθεί σε αυτούς για να χτυπάνε πλοία (μετατροπή σε ASBM) απο τους παπαγάλους των ΜΜΕ του υπουργείου Άμυνας. Ταραχή εν κρανίω έχουν πάθει κάποιοι άχρηστοι στην Ελλάδα μετά τον πιθανό ερχομό των S-400 στη Τουρκία. Μάλλον θέλουν να δώσουν καμιά δουλίτσα στον εθνικό προμηθευτή και κατά τα γνωστά οι παπαγάλοι των ΜΜΕ του υπουργείου της Άμυνας της Κολομβίας των ναρκωτικών και των λαθραίων που το λιμενικό δεν τα βλέπει μαζί με τους προϊσταμένους του, μιλούν για φοβερή λύση, καινοτομίες και τα σχετικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις απανωτα θεματα σημερα, ωραια!
Αυτοι με S-400 που δεν θα μπορει να απογειωθει κανενα αεροσκαφος της Π.Α γιατι θα ειναι κατευθειαν λοκαρισμενα με το που απογειωθουν, η Τουρκικη αεροπορια θα παιζει μονη της! Θα κανουν εκπαιδευτικες βολες σε ο,τι κινειται και σε ο,τι υπαρχει στον Ελληνικο χωρο ανενοχλητοι και αν παρουν και τα F-35, θα δουμε τα daikon αναποδα!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΚΑΡΦΙΖΩΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ . ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...