Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Έβαλαν το χεράκι τους οι εξ Αμερικής “εξόριστοι αντιφρονούντες” ;

Εξακολουθεί η αναταραχή στο Ιραν και τώρα βάφεται με αίμα . Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Ιράν, έχει αυξηθεί στους 12 και αναμένεται η λίστα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο όσο περνάει η ώρα, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ τα αραβικά Μέσα μεταδίδουν ότι οι νεκροί προέρχονται από σφαίρες, δίχως να διευκρινίζουν αν έγινε χρήση όπλων από αστυνομικούς. 
Παρά την έκκληση για ηρεμία του προέδρου Χασάν Ροχανί, σποραδικές διαδηλώσεις, που εξετράπησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράν, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τεχεράνης.
Στην πρωτεύουσα, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει μία μικρή ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, σε προάστιο κοντά στο σύμπλεγμα του Παν/μιου.
Παρόμοιες εικόνες, με επιθέσεις και πυρπολήσεις δημοσίων κτηρίων, τραπεζών, αλλά και περιπολικών της αστυνομίας, μεταδόθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από κάποιες άλλες πόλεις της χώρας, το Κερμανσάχ, το Σαχινσάρ, το Τακεστάν, το Ζανζάν και το Ιζέχ. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πάντως, διατείνονται ότι τα θύματα σκοτώθηκαν από σφαίρες ξένων πρακτόρων και όχι από την αστυνομία. Η Τεχεράνη, άλλωστε, χαρακτηρίζει τις διαδηλώσεις αυτές «παράνομες» και διοργάνωσε πορεία υπέρ της κυβέρνησης το Σάββατο σε μία προσπάθεια επίδειξης δύναμης στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και για να στείλει μηνύματα σε άλλες χώρες και, κυρίως, τις ΗΠΑ.
Ο Ισραηλινός υπουργός Μυστικών Υπηρεσιών Ίζραελ Κατζ ενθάρρυνε σήμερα τους Ιρανούς αντικαθεστωτικούς να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, αλλά πρόσθεσε παράλληλα πως πολιτική της χώρας του είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τεχεράνης.
«Το μόνο μπορώ να ευχηθώ είναι επιτυχία στον Ιρανικό λαό στον αγώνα του για ελευθερία και δημοκρατία», δήλωσε ο Κατζ, μιλώντας στην ραδιοφωνία των ενόπλων δυνάμεων.
Ερωτηθείς γιατί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προσφέρει ανοικτή στήριξη στους διαδηλωτές στο Ιράν, ο Κατζ απάντησε: «αρχή του Ισραήλ είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις» της Τεχεράνης.
Η σκληρή απάντηση του Τραμπ στην Τεχεράνη, που περιλαμβάνει και την απειλή οικονομικών κυρώσεων, έχει κλονίσει τη «φενάκη για οικονομική βελτίωση» της Ιρανικής κυβέρνησης.
«Η διαμαρτυρία έχει ιρανική προέλευση και θα έχει ιρανικό τέλος» είπε ο Marashi διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιρανοαμερικανικού Συμβουλίου. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Parsi, που είπε ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά τις ΗΠΑ. «Αυτό δεν έχει σχέση με τον Τραμπ. Ο Τραμπ παρεμβαίνει και αυτό δεν σημαίνει ότι βοηθάει γιατί δεν έχει αξιοπιστία στο Ιράν» είπε ο Parsi πρόεδρος του Εθνικού Ιρανοαμερικανικού Συμβουλίου. O Sadjadpour ερευνητής στο «Carnegie Endowment for International Peace» τόνισε, με τη σειρά του, ότι τα σχόλια κατά της ιρανικής κυβέρνησης μπορεί να μην είναι ωφέλιμα αλλά αντίθετα να αποτελέσουν πρόσχημα για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Bahram Qassemi είπε ότι οι Ιρανοί δεν έχουν «καμία πίστη στα καιροσκοπικά σχόλια» του Τραμπ και της κυβέρνησής του.





Η χαρά της CIA

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καί εκεί οπως καί παντού χρησιμοποιούν οί εβραιοι τήν αριστερή πανούκλα πού καλιεργησαν καί χρηματοδότησαν ο Σόρος καί οί ΜΚΟ του !!!!
Οί σιωνιστές τήν Πούτσισαν στήν Τουρκία πού δέν κατάφεραν νά ρίξουν τόν Ερντογάν μέ τό πραξικόπημα πού τού οργάνωσαν , τήν Πούτσισαν στήν Συρίά , νά μήντήν Πουτσίσουν κι εδώ λίγο δύσκολο !!!
Σιωνοταλμουδιστές τής Cabal τήν ΠΟΥΤΣΙΣΑΤΕ !!
Αυτή τήν παπαριά τόν ψευτομεσσία σας λουστήτε τον ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΕ !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...