Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Θα έχουμε νέο ...παιδομάζωμα;



Μετά το κομμουνιστικό παιδομάζωμα και αυτό της Φρειδερίκης, θα έχουμε τώρα και της ναζιστικής… φρίκης. O θεός των ναζί να έχει καλά τον Φούχτελ που είναι ο δημιουργός της Ελληνογερμανικής φιλίας.
 Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από τον γγ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Παυσανία Παπαγεωργίου και της υπουργού Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας, Φραντσίσκα Γκίφρεϋ (Franziska Giffrey), εκ μέρους της ελληνικής και γερμανικής πλευράς, αντίστοιχα. η κ. Γκίφρεϋ τόνισε ότι η υπογραφή της ίδρυσης του ΕΙΝ αποτελεί "ορόσημο" για τη συνεργασία των δύο χωρών. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τους νέους, να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτό το εγχείρημα" δήλωσε.
Το ΕΙΝ θα έχει διεθνή χαρακτήρα, με δύο έδρες, μία σε κάθε χώρα και στο διοικητικό του συμβούλιο θα υπάρχει ισόποση αντιπροσώπευση από τις δύο χώρες, καθώς επίσης και συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών, με νέους κάτω των 29 ετών.
Οι δράσεις θα λαμβάνουν μέρος και στις δύο χώρες και θα βασίζονται στην ανταλλαγή των νέων. Η έδρα του ΕΙΝ στη Γερμανία θα είναι η Λειψία, ενώ για την Ελλάδα, "στο τραπέζι" είναι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Η σημερινή υπογραφή εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ (Frank-Walter Steinmeier).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...