Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η χαρά των εργολάβων.



Το πρότυπο ηλεκτρονικό πάρκο με τις δεκάδες πίστες εξέτασης υποψήφιων οδηγών, που θεμελιώθηκε το 2009 «μετά Βαΐων και κλάδων» από τον τότε υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης και κόστισε 4.700.000 ευρώ δεν λειτούργησε ποτέ και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ρημάζουν, ενώ το πλιάτσικο στα κτίρια και στη σήμανση της πίστας καλά κρατεί!

Σπασμένα τζάμια και μπετά, ξηλωμένες πόρτες, κομμένα καλώδια και αγωγοί νερού είναι μόνο ορισμένα από τα σημάδια εγκατάλειψης του έργου. Το σκηνικό της ντροπής συμπληρώνεται με την… κλεμμένη πλάκα θεμελίωσης!

Η πίστα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού του Δήμου Θέρμης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών με υπουργό τον Ευριπίδη Στυλιανίδη το 2009, το πάρκο, συνολικής έκτασης 66 στρεμμάτων και κόστους 4.700.000 ευρώ, θα είχε τη δυνατότητα, μόλις ολοκληρωνόταν η κατασκευή του, ακόμη και για διενέργειας εξετάσεων όχι μόνο στον τομέα των σημάτων, αλλά και στον τομέα της οδήγησης.

Το έργο δεν παραλήφθηκε όταν ήταν έτοιμο, γιατί η αρχική μελέτη δεν προέβλεπε την κατασκευή φράχτη και καγκελόπορτας και οι υπηρεσίες δεν το παραλάμβαναν.
Στο μεταξύ, όσο τα χρόνια περνούσαν άγνωστοι λεηλατούσαν τον χώρο και χρειάστηκαν άλλα 72.000 ευρώ, προκειμένου να τοποθετηθεί φράχτης για να παραληφθεί προσωρινώς το έργο!

«Δεν λειτούργησε ποτέ ο χώρος για το σκοπό που κατασκευάστηκε» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωνσταντίνος Πάλλας. «Δεν δόθηκε ολοκληρωμένο» σχολιάζει και εξηγεί πως, όταν ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο, έλειπαν καλώδια, τζάμια, αγωγοί ύδρευσης κ.ά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΡΗΚΑ!! ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ-ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΒΡΕ!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...