Μυστική συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη!
Η συνάντηση αποκαλύφθηκε κατά τη συνεδρίαση του κυπριακού εθνικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Έχουμε λοιπόν Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου "άλλες λύσεις" . Έπεσε μάλιστα και η λύση "χαλαρής Ομοσπονδίας" χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες επιλογές όπως αναφέρουν πηγές από Κύπρο. Η Δρ. Ελένη Θεοχάρους αποχωρώντας από το Εθνικό Συμβούλιο ανέφερε πως στο Κυπριακό βρισκόμεθα προ μη αναστρέψιμης κατάστασης στο Κυπριακό, προσθέτοντας πως ακόμα και οι πιο ενθερμοί θιασώτες της ΔΔΟ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πλέον η Τουρκία εφαρμόζει το Σχέδιο Β’, μέσω μιας συγκεκαλυμμένης Συνομοσπονδίας προωθεί την λύση των δύο κρατών, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ξένες δυνάμεις δεν πρόκειται να εμποδίσουν τους Τούρκους εφόσον αποφασίσουν να επέμβουν στρατιωτικά κατά ιδιωτικών εταιρειών. Βρισκόμαστε σε μη αναστρέψιμη κατάσταση όσον αφορά το Κυπριακό, δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας πως » η Τουρκία έχοντας ήδη θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό της σχέδιο, το λεγόμενο σχέδιο β`, κατευθύνεται προς την κατεύθυνση αυτή τη στιγμή και μόνο των δυο κρατών, είτε υπό τη μορφή μιας συγκεκαλυμμένης συνομοσπονδίας, με όσο το δυνατό περισσότερες εξουσίες στα δυο κράτη και αποδυνάμωση εντελώς της κεντρικής Κυβέρνησης, είτε του πλήρους διαχωρισμού». «Ολοι εκφράζουν τη θέση ότι η διατήρηση αυτής της στασιμότητας αποβαίνει σε βάρος της υπόθεσης του κυπριακού λαού και εξυπηρετεί απόλυτα την Τουρκία. Σημείωσε πως «η Τουρκία έχοντας ήδη θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό της σχέδιο, το λεγόμενο σχέδιο β`, κατευθύνεται προς την κατεύθυνση αυτή τη στιγμή και μόνο των δυο κρατών, είτε υπό τη μορφή μιας συγκεκαλυμμένης συνομοσπονδίας, με όσο το δυνατό περισσότερες εξουσίες στα δυο κράτη και αποδυνάμωση εντελώς της κεντρικής Κυβέρνησης, είτε του πλήρους διαχωρισμού».
«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει τις προσπάθειές της για επικυριαρχία και στο ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου και στις θάλασσές της. Και έχω την πληροφόρηση ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κινηθούν στρατιωτικά δυνάμεις άλλων χωρών για να προστατέψουν τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες ενδεχομένως θα επιχειρήσουν μέσα στην ΑΟΖ. Συνεπώς, είναι και αυτό μια ουτοπία, την οποία θα πρέπει να την αποβάλει ο κυπριακός λαός», σημείωσε.
Γράφει ο philenews
Η
απομάκρυνση της προοπτικής λύσης οδηγεί κάποιους στο να σκέφτονται πως αυτό που
ζούμε σήμερα, δηλαδή η ντε φάκτο διχοτόμηση, αποτελεί τη λύση, οπόταν σταδιακά
ίσως οδηγηθούμε σε μαζικό ξεπούλημα περιουσιών στα κατεχόμενα τις οποίες
βεβαίως ίσως αγοράσουν και Ελληνοκύπριοι (και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν
μεταβιβαστικά) οι οποίοι πιθανώς να έχουν κοινές εταιρείες με αλλοδαπούς. Τότε,
ίσως ξαφνικά και αφού αλλάξει η γη χέρια, βρεθεί κάποια λύση από το πουθενά η
οποία προφανώς θα διασφαλίζει τους «καλούς» αγοραστές. Το σενάριο της αγοράς
κυρίως παραθαλάσσιας και γενικά τουριστικής γης, έναντι πινακίου φακής,
παίχτηκε και στις ελεύθερες περιοχές από όσους μπορούσαν να συνάψουν δάνεια
δανεικά κι αγύριστα και από όσους είχαν πληροφόρηση εκ των έσω για τις κατά καιρούς
επικείμενες αλλαγές και αναθεωρήσεις των αξιών.
2 σχόλια:
Τα ρήματα της παθητικής φωνής στο α', β', γ' ενικό και στο γ' πληθυντικό πρόσωπο τελειώνουν πάντα σε –αι (ποτέ σε –ε), π.χ. ψήνομαι, ψήνεσαι, ψήνεται, ψήνονται
Ένα μικρό στιχάκι μας βοηθάει να θυμόμαστε τον κανόνα:
«Εμείς κι εσείς με –ε και όλοι οι άλλοι με –αι»
Σωστός αλλα δουλειά και αναρτήσεις καπου θα γίνουν και λάθη.ζητώ την κατανόηση σου.
Δημοσίευση σχολίου