Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Οι Γερμανοί θα πάρουν και τα… χρυσόβουλα;



Η τις «καθαρές» δωρεές των πιστών και τις μοναστηριακές καταπατήσεις.

Στο Υπερταμείο και από εκεί στα ξένα αρπακτικά με επικεφαλής τους Γερμανούς, μεταφέρεται και η μισή εκκλησιαστική περιουσία. Αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα ύστερα από την συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, για τη σύσταση εταιρείας για την αξιοποίηση της, με συνιδιοκτήτη κατά 50% το ελληνικό δημόσιο.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας την περασμένη Τετάρτη, 3/10/2018.


Αφού η συνάντηση αποκαλύφθηκε από την συστημική εφημερίδα “Έθνος”, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, “η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους”. Πρόκειται προφανώς για αστειότητες αφού η απόφαση δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο παρά στην αγωνιώδη προσπάθεια των κυβερνητικών τοποτηρητών, να ικανοποιήσουν τις εντολές και ορέξεις των ξένων αφεντικών.


Το τεράστιο αντίτιμο της μισής εκκλησιαστικής περιουσίας που θα περιέλθει στο δημόσιο, αυτόματα θα μεταφερθεί στο Υπερταμείο υπό των έλεγχο των ξένων αρπακτικών, για την αποπληρωμή μέρους των κίβδηλων χρεών, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 16/7/2017.  

Στη περίπτωση του ξεπουλήματος της Εκκλησιαστικής περιουσίας που ανακοινώθηκε για 50-50 (κράτος-εκκλησία) έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει κτηματολόγιο για την Εκκλησία και δεν υπάρχει τόσα χρόνια γιατί η Εκκλησία δεν έχει σωστούς τίτλους, αφού είναι πολλοί πριν τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και μάλιστα με χρυσόβουλα.. Αυτό αφορά και το Άγιο Όρος. Αφορά όμως και όλο το Ελληνικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...