Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Τις βαλίτσες που κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες, δεν τις φτάνουν, ότι και να κάνουν.



Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων και βουλευτή του VMRO, Αντόνιο Μιλόσοσκι στη γερμανική εφημερίδα FAZ, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση τουλάχιστον δύο βουλευτών του VMRO, ώστε να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.
Ο κ. Μιλόσοσκι κατήγγειλε έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση.
«Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές», λέει στη συνέντευξή του ο βουλευτής του VMRO, ο οποίος, επιπλέον, επισημαίνει ότι οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση «και θα αναφέρουν αυτή την απόπειρα δωροδοκίας στον εισαγγελέα όταν αυτός ο θεσμός απελευθερωθεί από τον μακρινό έλεγχο της κυβέρνησης».
Ο ίδιος αναφέρει ότι μαζί με άλλους 15 βουλευτές του VMRO εκλήθησαν για ακρόαση από το Σώμα Δίωξης Διαφθοράς ως ύποπτοι, από την επομένη του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου, έως και πριν από λίγες ημέρες.
Όπως υπογραμμίζει, το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ κατέχει υλικό από παράνομες μαγνητοφωνήσεις για να εκβιάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες. Περιέγραψε το συγκεκριμένο σώμα ως εργαλείο διώξεων της κυβέρνησης και εκβιασμού των βουλευτών.
Ο κ. Μιλόσοσκι επανέλαβε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO δεν θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...