Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Νοικάρηδες στα τέσσερα. Έτοιμοι για όλα.



«Οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι φίλοι μας».

Η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, έφερε την αποκάλυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί!

Στη διάρκεια της εκπομπής του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Αρης Ροζάκης είπε ότι με προσπάθειες του κατεβλήθησαν, εξασφαλίστηκαν 190.000 ευρώ για να γίνουν σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο, αφού πλέον εγείρονται θέματα ασφάλειας.

Αναζητώντας όμως το τι συμβαίνει με το καθεστώς ιδιοκτησίας, ο κ. Ροζάκης ανακάλυψε, όχι μόνο ότι το κτίριο ανήκε στο Υπουργείο Οικονομίας και είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με μια σύμβαση του 1936, που έχει λήξει εδώ και χρόνια, αλλά και ότι πλέον το κτίριο έχει περάσει στο Υπερταμείο!

Έτσι για να μπει σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπερταμείο, με το Υπουργείο να καλείται να πληρώνει ενοίκιο!

Παρά τις προσπάθειες όλων των τοπικών φορέων, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση, με την παραχώρηση, αλλά και το... ενοικιαστήριο.

Κάνοντας μια απλή αναγωγή λοιπόν για όλα τα δημόσια κτίρια και τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο, οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο για όλα τα «φιλέτα» που θα θέλει να εκμεταλλεύεται στο μέλλον, αλλά και για όλα τα κτίρια στα οποία για παράδειγμα στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες.

Ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως τα ακίνητα που έχουν περάσει στην ευθύνη του Υπερταμείου, αποτελούν το αντικείμενο διαχείρισης μιας Επιτροπής, που ορίζεται από τους Δανειστές.

Πάντως ο…Αυγενάκης υπέβαλε ερώτησή για το θέμα  στον υπουργό Οικονομικών. Πανάθεμα σας ευρωνούμερα. Ξεφτιλίσατε την Κρήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...