Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μην ανακατεύεται τον θεό στις βρωμοδουλειές σας.



Μήνυμα προς τη Ρωσία, ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στις πιέσεις για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, έστειλε ο Βoθρολυμαίος.
«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή», είπε σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.
Μάλιστα, έκανε λόγο για «καλοπληρωμένα άρθρα» και «μαύρη προπαγάνδα» της ρωσικής πλευράς, που «χτυπούνε» το Οικουμενικό Πατριαρχείο. «Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία. Προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε αυτά τα προνόμια, αυτά τα δίκαια με τα οποία εστεφάνωσε η πρόνοια του Θεού δια των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων τον Πάνσεπτο Οικουμενικό θρόνο. Την πρωτόθρονη εκκλησία της Ορθοδοξίας», συμπλήρωσε.
«To Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνιζόμενο για να επιλύσει του Ουκρανικό εκκλησιαστικόν θέμα προβάλλει τα προνόμια και δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και μάλιστα της Χαλκηδόνος της 4ης Οικουμενικής Συνόδου που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια εκκλήτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να διακόψει τους δεσμούς της με το  Πατριαρχείο , για την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...