Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Θα παρακαλούμε τους Σκοπιανούς να τους δώσουμε την Μακεδονία;



Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης.

Στον αέρα παραμένει η συμφωνία των Πρεσπών στην ΠΓΔΜ, όπου ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν έχει κατορθώσει ακόμα να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων στην Βουλή για να περάσει την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του VMRO, έχουν εγκαταλείψει το κτήριο της Βουλής και υπάρχουν φήμες στον σκοπιανό Τύπο πως σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από την όλη συζήτηση.

Tέλος η συμφωνία των Πρεσπών μετά την απόφαση των βουλευτών του VMRO-DPMNE να αποχωρήσουν μαζικά από τη συζήτηση που διεξάγεται για τρίτη μέρα στη Βουλή;

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων αναφέρει ότι οι βουλευτές εγκαταλείπουν τη συζήτηση και λένε «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές ενώ καλούν τον Ζ.Ζάεφ να προκηρύξει εκλογές.

Επιβεβαιώνονται έτσι όλες οι πληροφορίες πως η "καρατόμηση" Ν.Κοτζιά είχε άμεση σχέση με το "ναυάγιο" της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήταν πλέον βαρίδι για την Κυβέρνηση καθώς την παρέσυρε σε μια συμφωνία χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα.


Πλέον η προσπάθεια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να βρει 80 ψήφους για να περάσει τον σκόπελο της πρώτης ψηφοφορίας πέφτει στο «κενό» και τα Σκόπια είναι μια "ανάσα" από τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι, πριν γίνει γνωστή η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, το VMRO αποκάλεσε την συμφωνία των Πρεσπών «πολιτικά νεκρή».

Κάλεσε επίσης τον κ. Ζάεφ να αποδεχτεί την ήττα του και να θέσει τέλος στην συμφωνία με την Αθήνα.


Οι βουλευτές κάλεσαν τους συναδέλφους τους από την κυβερνητική πλειοψηφία να κάνουν το ίδιο και να προκηρύξουν εκλογές, όπως μεταδίδει η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...