Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Τσάμπα;


Η Ρωσία δια στόματος το πρέσβη της στην ΕΕ δήλωσε έτοιμη να παραχωρήσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 στην Ελλάδα αν το ζητήσει, ενώ αποκάλυψε πως η χώρα μας κινδυνεύει από την «Μεγάλη Αλβανία» που κάποιοι κατασκευάζουν!
Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Ρώσος πρέσβης στην Ε.Ε., Βλαντιμίρ Τσιζόφ, επανέφερε και επανέλαβε την συμφωνία του 2008 υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που της είχε προταθεί η αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Παράλληλα ο πρέσβης της Ρωσίας επισείει τον κίνδυνο πραγμάτωσης των φιλοδοξιών των Τιράνων για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας», αν προχωρήσει η υπό διαπραγμάτευση ανταλλαγή εδαφών στο Κόσοβο και αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες της περιοχής.
«Έχω δει κάποιους από αυτούς τους χάρτες και περιλαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας, της Ηπείρου», ανέφερε.
Αναλυτικά η συνέντευξη του πρέσβη της Ρωσίας στην Καθημερινή.




Ερντογάν: Θα αγοράσουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε



"προφητεία" ή προαναγγελία εξελίξεων; Ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν, με ειδικότητα τα θέματα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, μίλησε για επικίνδυνη κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με κίνδυνο «θερμού» επεισοδίου το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο και θα οδηγήσει στην επίλυση των διαφορών Ελλάδας - Τουρκίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...