Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Όσο κυλάει ο χρόνος όλο και νέα «διαμάντια» ανακαλύπτονται στο νέο Ποινικό Κώδικα.


Οι ποινικολόγοι ανακαλύπτουν συνεχώς άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία καταργούνται παντελώς, και αφορούν την κατάρτιση ένοπλης ομάδας, τη βλασφημία του Θεού, της Εκκλησίας και της θρησκείας, τη περιύβριση νεκρών, την απάτη για την αποφυγή της στράτευσης, τη διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων, κ.λπ.

Παράλληλα, αδικήματα για τα οποία μέχρι τώρα προβλεπόταν η επιβολή της κάθειρξης, δηλαδή ήταν χαρακτηρισμένα κακουργήματα, με το νέο Ποινικό Κώδικα μετατρέπονται σε πλημμελήματα και φυσικά θα επιβάλλονται πολύ μικρότερες ποινές.Έτσι, με το νέο Ποινικό Κώδικα καταργείται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (καταργούνται τα άρθρα 59-64 του ΠΚ). Σήμερα σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης επιβάλλεται και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 έως 5 χρόνια και σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης συνεπάγεται αυτοδικαίως και πάλι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν προβλέπεται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, τα αδικήματα τα οποία μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα και έχουν επιεικέστερη αντιμετώπιση είναι:

- το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή αυτό της κατασκευής και χρήσης μολότοφ που χρησιμοποιούν οι μπαχαλάκιδες στην Αθήνα, το οποίο μετατρέπεται από κακούργημα που είναι τώρα με προβλεπόμενη ποινή έως κάθειρξη 20 ετών, σε πλημμέλημα με προβλεπόμενη ποινή τα 3 έτη και σε περίπτωση μάλιστα που παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, παύει η δίωξη πριν ξεκινήσει (άρθρο 272),

-οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (άρθρο 135),

-η νόθευση αποδεικτικών (άρθρο 139),

-το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας μετατρέπεται σε πλημμέλημα (άρθρο 370Α) ,

-η υπηρεσία στον εχθρό (άρθρο 143),

-η δωροδοκία πολιτικών προσώπων (άρθρο 159Α),

-η τρομοκρατική οργάνωση ( άρθρο 187Α) και

-ο εμπρησμός (άρθρο 264) και η πλημμύρα (άρθρο 268).

Κατάργηση ουσιαστικών-βασικών άρθρων

Παράλληλα, καταργούνται ουσιαστικά άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα, τα οποία μάλιστα σχετίζονται με τη βλασφημία θρησκειών, την περιύβριση των νεκρών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, καταργείται μια σειρά άρθρων του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία συνθέτουν το ιδεολογικό και πολιτικό στάτους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν, εκτός από την άρση του πολιτικού ασύλου:

-πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες (άρθρο 192),

-κατάρτιση ένοπλης ομάδας (άρθρο195),

-διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων (άρθρο 197),

- κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό και θρησκεία (άρθρα 198-199),

- περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του (άρθρο 201) και

-εγκλήματα που ανάγονται στην στρατιωτική υπηρεσία, στην υποχρέωση στράτευσης και παράνομη αποδημία προς αποφυγή της στράτευσης (άρθρα 202 - 206).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα κατέβει ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές

Μετά τις φήμες για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, έρχεται να προστεθεί το όνομα του πρώην μπασκετμπολίστα και νυν προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποκάλυψη έκανε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε, πλέον η υποψηφιότητα του κ. Κόκκαλη θεωρείται «σίγουρη», ενώ έδωσε το νέο όνομα. «Κρατείστε το όνομα του Π. Γιαννάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Ρε καλα κανουν και μας γαμουνε! Βλεπεις ποσο αποβλακωμενος ειναι ο Ελληναρας παρτακιας; Και δεν αναφερομαι σε αυτους, η πλειοψηφια ειναι ετσι. Στα @@ τους και η χωρα και η εδαφικη ακεραιοτητα και η ιστορια και οι αυτοκτονιες και η Πιστη τα ηθη τα εθιμα. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΓΙΟΚΟ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...