Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Εσύ ψέκασες με ....Roundup ;


Το σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο επέβαλε στην Bayer να καταβάλει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε έναν εβδομηντάρη που κατήγγειλε ότι η χρήση ενός ζιζανιοκτόνου του Roundup, ήταν η αιτία του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.
Η γερμανική εταιρεία είναι αντιμέτωπη με χιλιάδες παρόμοιες προσφυγές σε βάρος της. Το σώμα των ενόρκων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι η εταιρεία φέρει ευθύνη για το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει ο Έντουιν Χάρντεμαν. Ο Χάρντεμαν, 70 ετών, διαγνώστηκε ότι πάσχει από λέμφωμα μη-Χότζκιν το 2015 και κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας την επόμενη χρονιά, υποστηρίζοντας πως η ασθένειά του οφειλόταν στο Ράουνταπ, το οποίο χρησιμοποιούσε επί 25 χρόνια και πλέον σε μια ιδιοκτησία του στην Καλιφόρνια.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που σώμα ενόρκων σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκε ότι το Ράουνταπ αποτελούσε την αιτία εμφάνισης ενός καρκίνου αλλά και ότι η παρασκευάστρια Monsanto - έχει εξαγοραστεί από την Μπάγερ - φέρει ευθύνη, διότι δεν έκανε τίποτε για να προληφθούν οι κίνδυνοι εξαιτίας της χρήσης του προϊόντος της, που είναι βασισμένο στη γλυφοσάτη.


Η απόφαση ορίζει ότι η Μπάγερ θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 75 εκατ. δολαρίων, 5 εκατ. σε αποζημίωση και 200.000 δολάρια για τα ιατρικά κόστη του Χάρντεμαν.

Η ετυμηγορία χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για τον γερμανικό κολοσσό, που εξαγόρασε πέρυσι τη Μονσάντο έναντι 63 δισεκ. δολαρίων και έχει δει τις μετοχές της να υποχωρούν πολύ εξαιτίας της δίκης.

Η Μπάγερ είναι αντιμέτωπη με πάνω από 11.200 παρόμοιες δικαστικές υποθέσεις μόνο στις ΗΠΑ.
Η επόμενη δίκη της για το Ράουνταπ θα αρχίσει στην Καλιφόρνια σήμερα άλλες τουλάχιστον δύο δίκες αρχίζουν στο Μισούρι το φθινόπωρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι εξηγειται το ξεπουλημα της Μοσαντο στους Γερμαναραδες. Τους την φορεσαν τα Αμερικανακια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...