Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεχίζεται αμείωτα ο εποικισμός. Μια νέα κωμόπολη τον μήνα.



Αμείωτες συνεχίζονται οι ροές λάθρο προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς μόλις σε 48 ώρες πέρασαν συνολικά 832 νέοι πρόσφυγες στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.
Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο, καταγράφηκαν 360 νέοι  από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τις 4 το απόγευμα της Τρίτης. Από αυτούς, οι 62 έφτασαν τα χαράματα στη Λήμνο και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο με πλοίο της γραμμής. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στη Χίο έφτασαν άλλοι 109 και στη Σάμο 16. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 347 λάθρο είχαν περάσει τη Δευτέρα στη Λέσβο (147), τη Χίο (75) και τη Σάμο (116).
380 έφυγαν από Σάμο. Επιπλέον, 150 μετακινήθηκαν την Τρίτη από τη Σύμη με προορισμό τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Κω και τη Λέρο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί κι άλλες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο από τη Σύμη προς τα γύρω νησιά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης έφτασαν από τη Σάμο στον Πειραιά 380 άτομα, για τα οποία είχε γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Οι αιτούντες θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα κέντρα. Την Τετάρτη προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 από τη Χίο και τη Λέσβο προς τον Πειραιά.


Η εκπρόσωπος της Κομισιόν και αρμόδια για την «μετανάστευση», Νατάσα Μπερτό, αποκάλυψε πως η Κομισιόν «βοηθάει» και θα «βοηθήσει» ακόμα περισσότερο την Ελλάδα, με κάθε τρόπο (και οικονομικά…), προκειμένου να κρατήσει και να απορροφήσει τις μυριάδες που εισβάλλουν επί καθημερινής βάσεως στα νησιά μας!

Ιδού η σχετική δήλωσή της, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ότι όλα είναι συμφωνημένα:
«Ο μεγάλος αριθμός των αφίξεων στη Λέσβο τις τελευταίες εβδομάδες προσθέτει αναμφίβολα πίεση σ’ ένα σύστημα που ήδη είναι σε οριακό σημείο. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να υποστηρίζουμε τις ελληνικές αρχές, οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να εξετάσει επιπρόσθετη βοήθεια έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, σε συνέχεια των μέτρων που ήδη εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση».
 

Φάτε τώρα στην μάπα και τον Μητσοτάκη.

Ο Κούλης συνάντησε σήμερα Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη τον Ζόραν Ζάεφ. Στη συζήτησή τους, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί και κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.
Ο Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.


Πνιγωντας στις Πρέσπες την συνέχεια ... Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Αν δεν κρεμαστούν στο σύνταγμα τουλάχιστον εκατό δημοσιοκάφροι δεν έχουμε μέλλον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...