Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Απο το Συκούριο στην Λέρο, ενας Χρυσοχοϊδης δρόμος.


Όσο οι ώρες περνούν, η υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου, προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ανάμεσα στο “στρατιωτικό υλικό” που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις “αμυντικού τύπου” χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται και νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και την χρήση τους.
Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως και πότε “χάθηκαν” όλα αυτά από τις αποθήκες της Λέρου, χωρίς αυτές να έχουν οποιοδήποτε σημάδι διάρρηξης. Οι αποθήκες στη Λέρο είναι σύγχρονες, λένε αξιωματικοί που τις έχουν ελέγξει και διαθέτουν και κάμερες. Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι όλο αυτό μπορεί να αποδειχτεί “λογιστικό λάθος”, αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν, αυτή η εκδοχή να έχει πείσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.




Συκούριο Λάρισας: Η μεγάλη κλοπή πυρομαχικών


Υπήρξαν στο παρελθόν τουλάχιστον τέσσερις υποθέσεις κλοπών πυρομαχικών από στρατόπεδα ή σχεδίων για αρπαγή οπλισμού (Συκούριο, Ελευθερούπολη, Κυλλήνη, Σέρρες κ.λπ.) από ελληνικές οργανώσεις αντάρτικου πόλης,και έχουν καταγραφεί κι άλλες τουλάχιστον έξι - επτά περιπτώσεις κλοπών από στρατιωτικές βάσεις (κυρίως στα Δωδεκάνησα, στη Χίο και σε άλλα γειτονικά νησιά) που συνδέθηκαν με άλλου είδους συμφέροντα και οικονομικές συναλλαγές κρατικών υπαλλήλων και ιδιωτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...