Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Πήγαν να φωτογραφήσουν το... τι θα παραλάβουν οι Τούρκοι.




Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια, φωτογραφίες από την Αμμόχωστο, την πόλη-φάντασμα, είδαν το φως της δημοσιότητας. Φωτογράφοι, αλλά και Ελληνοκύπριοι που κατοικούσαν στην πόλη, πήραν την άδεια και επιβιβάστηκαν σε καΐκι προκειμένου να δουν από τη θάλασσα όλο το παραλιακό μέτωπο.

Σε κάποιες από τις φωτογραφίες που τράβηξε διακρίνονται νέες οικοδομές στα μπετά, κατασκευαστικοί γερανοί και ξαπλώστρες με ομπρέλες σε οργανωμένη πλαζ, με φόντο τα ερειπωμένα κτίρια.

Την ίδια ώρα, στους δρόμους της Αμμόχωστου περπατούσαν οι περίπου 40 Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι στην ξενάγηση που διοργάνωσε ο «υπουργός» Εξωτερικών ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει τα Βαρώσια «Λας Βέγκας». Στην ξενάγηση συμμετείχε και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.
 Στις φωτογραφίες και στα βίντεο των τουρκοκυπριακών μέσων φαίνονται οι χορταριασμένοι δρόμοι, τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και τα σπασμένα τζάμια σε βιτρίνες καταστημάτων. «Το έργο καταγραφής των περιουσιών συνεχίζεται», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Το θέμα Αμμόχωστος έχει τελειώσει. Απλά δεν ξέρουν όλοι, πως να το σερβίρουν.
Πιθανότερο να ανοίξει με δήθεν «ιδιαίτερο καθεστώς συνεργασίας » για να γίνει ... το «Χόνγκ Κόνγκ» της Μεσογείου.

Θα υπάρξει ασφαλώς Τουρκική εποπτεία - επιτροπεία , και κερασάκι την επιστροφή όσων Ελληνοκυπρίων θέλουν στίς περιουσίες τους, αλλά ποιος νέος θα θέλει; Ίσως κάτι γέροι λόγω αναμνήσεων.

Το πιθανότερο είναι οι Ελληνοκύπριοι κληρονόμοι να πουλήσουν σε μεγάλες εταιρίες, που θα κάνουν το πάρτι του Αιώνα, και για αυτό οι Κύπριοι τρέχουν μήπως προλάβουν, μέσω τρομακτικής οικοδόμησης ουρανοξυστών για εγκατάσταση μεγάλων εταιριών στην Λεμεσό .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...