Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Θα μας κάνουν να λέμε... Μπίρ Αλλάχ.


Περισσότεροι από 2.000 τζιχαντιστές από διάφορες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), κατέφυγαν ως πρόσφυγες στην Τουρκία εγκαταλείποντας την επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, έγραψε την Πέμπτη η συριακή Al-Watan.
«Από την αρχή της αντιτρομοκρατικής επίθεσης του Συριακού Αραβικού Στρατού στην Ιντλίμπ στις 6 Μαΐου, τοπικοί λαθροδιακινητές και Τούρκοι συνοριοφύλακες διευκόλυναν την παράνομη είσοδο στην Τουρκία περισσότερων από 2.000 τρομοκρατών», ισχυρίζεται η εφημερίδα επικαλούμενη ως πηγές της τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές από την παραμεθόριο πόλη Χιρμπάτ Αλ Τζοζ στα δυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ.
Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές είναι μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως η Ταχρίρ Αλ Σαμ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας της Ιντλίμπ.
«Η τελευταίος προορισμός αυτών των τρομοκρατών είναι οι ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θα φθάσουν μέσω της Ελλάδας», προσθέτει.
Η Al-Watan υποστηρίζει ότι «πολλές ομάδες αυτών των ριζοσπαστών έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των απειλών που πρόσφατα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, όπως συνέβη το 2015», αναμεταδίδει το Al Masdar News.





Θαυμάζουν τους Παλαιστίνιους νέους και νέες, που καθημερινά τα βάζουν με τις δυνάμεις κατοχής. Ιδιαίτερα τις Παρασκευές. Οι φωτογραφίες τους και τα βίντεο με τις συγκρούσεις τους με τους Ισραηλινούς δημοσιοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Παλεύουν με πέτρες, ξύλα και μολότοφ. Φίλοι και σύμμαχοι οι Ισραηλινοί, αλλά η κατοχή είναι κατοχή. Είναι ένα γεγονός. Όπως και η τουρκική κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου. Το ίδιο και το αυτό… Παλαιότερα θαύμαζαν τους Σαντινίστας και τους αντάρτες του Σαλβαδόρ, και κάθε «επαναστατικό» κίνημα στον κόσμο όλο. Κατέβαιναν και οι ίδιοι σε διαδηλώσεις έξω από τις πρεσβείες της Αμερικής και του Ισραήλ. Αλλά όταν το θέμα αφορά την Κύπρο και τον λαό της, η συμβουλή των ψευτο-επαναστατών είναι η παράδοση στις διαθέσεις της Τουρκίας. Αποδέχονται όλα τα σχέδια των ξένων, τα οποία συστηματικά καταλήγουν στην ίδια λύση-διάλυση: Η πλειοψηφία του 80% να τα μοιράσει όλα με τη μειοψηφία του 18%. Εξανέστησαν, λοιπόν, με τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία από το σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. Όλα τα είπαν. Το μόνο που δεν ζήτησαν ακόμα από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να τον εκδώσει στην κατοχική δύναμη Τουρκία. Βεβαίως, αν περνούσε από το χέρι τους, αυτό θα έκαναν. Ας μην έχουμε αμφιβολία. Ούτε την ηλικία του παιδιού σκέφτηκαν, ούτε ότι κατέβασε το σύμβολο της κατοχής, Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυπριακή ελίτ, η οποία στην πλειοψηφία της είναι δουλική και δουλοπρεπής. Γονάτισε μπροστά στους Βρετανούς και έγινε υποχείριό τους. Γονάτισε και στην τουρκική κατοχή. Επιθυμεί τον «συμβιβασμό», ακόμα και αν είναι εις βάρος της ελληνικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...