Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πες΄μου για τον κοροναϊό σου, να σου πω από που είσαι.


«Πάνω από το 80% των ασθενών περνούν ήπια την ασθένεια και θα ανακάμψουν, 14% έχουν σοβαρές επιπλοκές συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και δυσκολίας στην αναπνοή, 5% έχουν σοβαρή ασθένεια συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του αναπνευστικού συστήματος, σηπτικό σοκ και βλάβες σε πολλά όργανα και 2% των περιπτώσεων είναι θανατηφόρες». Αυτά δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus, για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού Covid-19, σύμφωνα με τον βρετανικό «Γκάρντιαν».
Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που πεθαίνουν προέρχονται από τις μεγάλες ηλικίες, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αρρώστιες.

Μέχρι στιγμής, η Κίνα έχει αναφέρει γύρω στις 75.000 μολύνσεις, το 94% των οποίων εξακολουθεί να εντοπίζεται στην επαρχία Χουμπέι, και γύρω στους 2.000 θανάτους. Εξω από την Κίνα ο κοροναϊός έχει χτυπήσει περίπου 700 άτομα κι έχει προκαλέσει μόλις έξι θανάτους (οι δύο τελευταίοι ήταν δύο ηλικιωμένοι στο Ιράν).

Αν και ο νέος κοροναϊός αποδεικνύεται λιγότερο θανατηφόρος από τους προηγούμενους (ακόμα και από την απλή γρίπη), ωστόσο ο παγκόσμιος παροξυσμός συνεχίζεται.

 Ο παροξυσμός έχει και τα ευτράπελα του! Στο Χονγκ Κονγκ ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν σε σούπερ μάρκετ και ξέρετε τι έκλεψαν; 600 χαρτιά τουαλέτας! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τα χαρτιά τουαλέτας, όπως και το ρύζι, παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις, λόγω της υστερίας με τον κοροναϊό, που έχει επικρατήσει στο κρατίδιο. Τα σούπερ μάρκετ αδυνατούν πολλές φορές να καλύψουν τη ζήτηση, αφού οι ουρές που σχηματίζονται πριν ανοίξουν είναι τεράστιες και μέσα σε λίγη ώρα από τη στιγμή που ανοίγουν, τα ράφια αδειάζουν!



«Ο χάρτης αποσκοπεί στο να παράσχει στο κοινό μια κατανόηση της κατάστασης έκρηξης καθώς εκτυλίσσεται, με διαφανείς πηγές δεδομένων», δήλωσε η Λόρεν Γκάρντνερ η οποία ηγήθηκε της ομάδας που δημιούργησε τον χάρτη στο JHU.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως άνθρωπος ρωτάω, μιας και μαθαίνουμε τα πάντα για τους κορονοιούς, υπάρχει κάποιος από τα 19 είδη κορονοιών που να πλήττει μόνο ερπετά; Ξεγνοιάζουν αυτά από μας να μην ξεγνιάσουμε και εμείς από αυτά;
Κορονοιός=μετάλλαξη, άρα έχουμε 19 μεταλλάξεις ιών.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ , ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ CIA TOY ROTHCHILD . ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ .

Ανώνυμος είπε...

Θέμα ημερών είναι να κυκλοφορούν με μάσκες και στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ενα κομματι 5-10 ποντων χαλκοσωληνα στη τσεπη και οταν χαιρετατε καποιον ή πιανεται καμμια χειρολαβη, καροτσι του σουπερ μαρκετ, πιανεται τη χαλκοσωληνα και τριβετε τα χερια σας σαν να τα πλενετε με σαπουνι. Εγω θα κρεμασω και στο λαιμο να τριβω το προσωπο. Δεν τους φοβαμαι να παν να αυτωθουν. Και πιωμα ζεολιθο μολις αντιληφθω οτι με πιανουν κρυαδες πονοκεφαλοι και συναχια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...