Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Φταίει το...άβατο.

Οργισμένη επιστολή με αποδέκτες δύο μέλη της Κυβέρνησης, τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τους οποίους εγκαλεί για παραλείψεις  και σκόπιμη κωλυσιεργία, δημοσιοποίησε ο Μανώλης Τρούλης, δικηγόρος του 49χρονου Ελληνοκαναδού ομογενή που ξυλοκοπήθηκε στην Κρήτη. Μέσω αυτής εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή της οικογένειας του 49χρονου Ελληνοκαναδού, αλλά και τη δική του, για το γεγονός ότι 12 ημέρες μετά το θλιβερό συμβάν, με θύμα τον πελάτη του δεν έχουν συλληφθεί οι ύποπτοι δράστες κι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

«Απροθυμία να συλλάβουν τους δράστες 12 μέρες μετά τον ξυλοδαρμό κάτι το οποίο είναι ντροπή για τις διωκτικές αρχές της Ελλάδας» - «Ακατανόητο σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος κι ένα νησί όπως η Κρήτη να μην μπορούν να εντοπιστούν και να συλληφθούν άτομα τόσο βίαια. Η αποτυχία αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την επάρκεια, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα της αστυνομικής δύναμης στην Κρήτη»

Η επιστολή του δικηγόρου με αποδέκτες τους δύο υπουργούς και την ΕΛ. ΑΣ.

«Σας γράφω για να εκφράσω τη βαθιά μου αγανάκτηση και την έντονη ανησυχία μου σχετικά με τον αναποτελεσματικό χειρισμό ενός αποτρόπαιου εγκλήματος που συνέβη στην Κρήτη στις 16 Ιουλίου 2024. Ο εντολέας μου, Καναδός πολίτης, δέχτηκε βάναυση επίθεση από πέντε άνδρες σε μπαρ του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί να υποβληθεί σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Παρά τη σοβαρότητα του εγκλήματος και την έκδοση από τον εισαγγελέα ενταλμάτων σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας για δύο από τους δράστες, έχουν περάσει δώδεκα ημέρες χωρίς να έχουν συλληφθεί οι ύποπτοι.

Οργή από την οικογένεια του Ελληνοκαναδού εναντίον της αστυνομίας του Ηρακλείου

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στην Κρήτη να φυγαδεύονται οι εμπλεκόμενοι σε ένα εξαιρετικά σοβαρό συμβάν και να ενεργοποιείται για χάρη τους ένα ολόκληρο «δίκτυο» ατόμων που τους εξασφαλίζει ουσιαστικά προσωρινό «κρησφύγετο» στα άβατα χωριά. Εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν, σε βάρος των Κρητικών που έχουν ταυτοποιηθεί ως δύο εκ των δραστών της επίθεσης. Εχουν ταυτοποιηθεί ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι αλλά αντε πιάστους.. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΝΑ...

ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΉ ΠΑΡΈΑ
ΕΚΕΊ ΩΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΈΣ
ΕΊΝΑΙ ΚΑΝΌΝΑΣ!!!

ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ...!
ΕΠΊΣΗΣ!!!
ΔΕΝ ΜΙΛΆΣ ΣΕ ΝΤΌΠΙΕΣ!!!
ΚΑΙ!!! ΝΤΌΠΙΟΥΣ!!!

ΑΗΔΊΑ ΚΑΤΆΝΤΗΣΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι γι'αυτο οι λαθρο τους εχουν ξεσκισει τους "λεβεντες" και τις "λεβεντισσες"...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ

ΌΧΙ ΆΝΤΕ ΝΑ ΧΟΥΜ
ΝΑ ΛΈΜΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...